06 november 2015

Laat zien wat je leerlingen maken met Formative

Gisteren mocht ik een inspiratiesessie verzorgen voor de klankbordgroep digitalisering leermiddelen van het ECM (Expertisecentrum meubel). Mij werd gevraagd er vooral een interactieve sessie van te maken.
Gelukkig hadden vrijwel alle aanwezigen een device bij zich, dus hoefde ik niet over te schakelen naar plan B.

Ik begin meestal met TodaysMeet want zo kan ik makkelijk bepalen wie meedoet en wie niet. Daarna werd het pas echt interactief! Ik liet de groep eerst even een foto zien van de Rietveld stoel en vroeg hen toen naar goformative.com/join te gaan en een code in te vullen. Zo kregen ze op hun smartphone, tablet of notebook de opdracht te zien:
Teken de Rietveld stoel
Groot was de verrassing toen ze na wat krabbelen opkeken naar mijn scherm, want daar kwamen live alle tekeningen in beeld!
Formative is een prachtig voorbeeld van hoe je een les aantrekkelijker en interactiever kunt maken waarbij je het werk van leerlingen heel makkelijk kunt bespreken, beoordelen en van commentaar kunt voorzien. Naast tekeningen kun je natuurlijk ook open en gesloten vragen voorschotelen aan de groep. Echt een tool om eens uit te proberen dus!

1 opmerking: