19 november 2015

Magere score, maar prima resultaten

Het gebeurt me gelukkig niet vaak, maar gisteren overkwam me het dan toch een keer: Wat had moeten beginnen als een knallende presentatie ging de mist in door aansluitproblemen met de beamer. En dat voor een publiek van ruim 300 (deels ICT) docenten!
Natuurlijk hadden we het ruim voor tijd uitgeprobeerd en toen ging het goed, al was de kwaliteit op 4 x 3 met een resolutie van 800 x 600 bar slecht. Toen er van laptop gewisseld moest worden deed de beamer het niet. Dus snel een herstart en gauw naar Powerpoint, maar ja, dan raak je toch je concentratie kwijt. Dus in plaats van uitvoer naar gekloonde schermen startte ik op met uitgebreid bureaublad met als gevolg een heel slecht soort vierkant beeld en een filmpje dat niet wilde afspelen. Felle toneellampen en een zaal die zich steeds meer gaat amuseren. En ik die zich altijd ergert aan presentaties van anderen waarbij filmpjes niet werken...

Een heel goed leermoment! Maar de organisatie had me gevraagd om de presentatie vooral interactief te maken en dat is volgens mij prima geslaagd! Eerst even TodaysMeet om te zien hoeveel mensen ik actief kon krijgen.
Zie hier de antwoorden.

Daarna echt een sprong in het diepe met behulp van Formative. En daarmee had ik zowaar maar liefst ruim 140 mensen aan het tekenen, waarbij ze mochten kiezen tussen de Rietveld stoel of het schema van een hotelschakeling. Dat leverde verrassend mooie resultaten op.
Op de vraag "wat vind je van deze tool" kwamen de volgende reacties:
Geweldig29Gaat wel15
Heel normaal7Onbruikbaar10
Wat ik zelf heel spannend vond was of Formative het zou houden met zoveel deelnemers, maar dat ging gelukkig goed.

TodaysMeet: Welke tool heb je het laatst gebruikt?
Daarna een aantal vragen via Mentimeter en ook dat liep uitstekend. Natuurlijk was ik niet blij met de score op de vraag: welk cijfer geef je deze presentatie. Maar een terechte beoordeling, gezien de rommelige start. Mentimeter werkt anoniem en natuurlijk zie je dan ook typische "docenten op een schoolreisje" antwoorden zoals "Hallo ik ben Kim en ben 24 jaar, koffie ? :D"
Over het algemeen werden de vragen echter serieus beantwoord. Ik zie geen andere en meer interactieve manier waarop je zoveel mensen in zo korte tijd een stem kunt geven als met deze tools!
Zie hier de resultaten.

Helaas was er geen tijd meer om de meest belangrijke vraag "Wat is de essentie van ons onderwijs" te laten beantwoorden via easy2do.nl/docentendag maar als je wilt kun je dat nog doen of stemmen op de antwoorden van anderen!
Wil je de presentatie zien? Dat kan via deze link. De keuze voor die grote koeienletters was omdat ik wist dat het beeld van de beamer niet best en klein zou zijn, maar het filmpje had ik toch wel graag willen laten zien!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten