15 november 2015

Social Share, een nieuwe add-on voor Powerpoint

Eind vorige week is er een nieuwe add-on uitgebracht voor Powerpoint met de toepasselijke naam Social Share.
Met Social Share kun je jouw Powerpoint presentatie heel makkelijk en snel delen via Facebook en/of Twitter. Het komt uit de stal van The Garage, die veel meer mooie apps maakt voor Microsoft. Grappig is dat de medewerkers van de stand van Microsoft-NL op Dé Onderwijsdagen nog van niets wisten toen ik ze ernaar vroeg:-)

Je kunt de add-on hier downloaden en na installatie heb je er gewoon een paar knoppen bij in je menubalk. Daarna is het een kwestie van je account(s) autoriseren en het werkt. Bij Facebook kun je de hele presentatie delen en voor Twitter moet je een screenshot maken, waarbij je kunt aanvinken of er ook een link naar de presentatie moet gaan. Die presentatie wordt dan in een aparte map gezet op je OneDrive. Wat me opvalt is dat de presentatie er online niet precies hetzelfde uitziet als lokaal.

Wat ik vreemd vind is dat voor het delen niet docs.com gebruikt wordt, want dat platform is daar juist voor bedoeld! Grote kans dat docs.com in een andere garage wordt uitgewerkt...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten