24 januari 2016

Lego Mindstorms hands-on sessie Parklands College

Afgelopen dinsdag mocht ik deelnemen aan de Apple Education Leadership Summit 2016 in Londen. Ik ga daar verder weinig van zeggen, want de plenaire sessies hadden een wel heel erg hoog "wij van WC eend" gehalte. Daarnaast kon je ook intekenen op break-out sessies en een daarvan was:
Think Like a Coder
"Trying to integrate computer science into your school’s curriculum? Stumped by algorithmic solutions and a wave of digital vocabulary? This workshop will explore, from a learner’s and a teacher’s point of view, how to develop students’ computational thinking. Experience the work already being carried out by students and have a go for yourself."
Bij binnenkomst bleek de ruimte gevuld met hoge tafels met daarop kleurige plattegronden en een heleboel iPads en Mindstorms. We kregen een opdracht en een heel klein beetje uitleg en mochten daarna gelijk zelf aan de slag om die opdracht uit te voeren. Een aantal leerlingen van Parklands College uit Zuid-Afrika liep rond om waar nodig aanwijzingen te geven. In 10 minuten tijd lukte het de meesten om de gegeven opdracht uit te voeren! Daarna vertelden de leerlingen op welke manier dit wordt ingezet in hun onderwijs. Een heel aanstekelijk verhaal. Als ik kijk naar het Twitteraccount van de school doen ze daar meer leuke dingen! Zou dat voor alle scholen in Zuid-Afrika opgaan? Helaas kwam ik daar niet op het idee om die vraag te stellen... Het filmpje geeft een aardige impressie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten