11 maart 2016

100 punten laten verdelen over stellingen

Ik zit met een probleem en hoop dat jij me kunt helpen! :) 
Zo begint een reactie op mijn weblog van Anouk.
Ik heb vier stellingen over de vier stellingen moeten de respondenten in totaal 100 punten verdelen. Bijvoorbeeld: stelling A) 10, B) 50, C) 20 en D) 20. Nu heb ik in google formulieren van iedere stelling een vraag met een kort antwoord gemaakt. Mijn vraag is: Kan ik er voor zorgen dat wanneer respondenten meer of minder dan 100 punten verdelen over de 4 stellingen (vragen), dat zij hierover een melding krijgen?

Helaas lukt dit niet met Google Forms, maar ik heb een heel mooi alternatief:
Mentimeter
Ook in de gratis versie biedt deze prachtige tool precies de mogelijkheid waar Anouk naar op zoek is.
In de screencast hieronder zie je hoe makkelijk en snel je een dergelijke vraag kunt aanmaken. In de gratis versie van Mentimeter kun je per event 2 vragen aanmaken, maar je kunt meer events configureren. Mentimeter biedt veel mogelijkheden die veel verder gaan dan deze korte demo. Als je het nog niet kent dus zeker de moeite om te gaan bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten