07 maart 2016

Delen met de hele wereld via Docs.com

Weet je dat je via Docs.com onbeperkt PowerPoint-, Word-, Excel-, Office Mix-, PDF-documenten, OneNote notitieblokken, Sways én URL's kunt publiceren: gratis en altijd met behoud van opmaak?
Iedereen met een Microsoft account (dat hoeft dus geen Microsoft e-mail adres te zijn) kan eenvoudig gebruik gaan maken van Docs.com.
Ik had er al eens naar gekeken en me verbaasd over het feit dat zo weinig mensen er gebruik van maken, maar ook zelf verloor ik de aandacht weer voor dit platform. Dat werd vandaag anders toen ik erop geattendeerd werd dat je je eigen Docs.com pagina kunt inrichten en publiceren met een unieke url!

Zodra je twee documenten of dagboekberichten hebt toegevoegd aan Docs.com, kun je de naam van de pagina op deze site aanpassen aan je persoonlijke voorkeur, kijk maar naar:
https://docs.com/trendmatcher

Dat maakt het platform natuurlijk een stuk aantrekkelijker, want zo kun je bezoekers heel makkelijk naar jouw eigen plek verwijzen!
Van de documenten die je plaatst kun je weer verzamelingen aanleggen. Je kunt andere mensen uitnodigen om samen te werken aan een verzameling. Daarnaast kun je een dagboek aanleggen in de vorm van Sways. Dat werkt wat minder snel dan bijvoorbeeld een weblog, maar anderen kunnen wel reageren en opmerkingen achter laten.
Ook de info pagina is eigenlijk een Sway waar je van alles over jezelf kunt vertellen. Zo kun je die pagina ook gebruiken voor een resumé van je capaciteiten of een CV in een aantrekkelijke opmaak.

Al met al biedt Microsoft hiermee iedereen een mooie etalage aan om eigen werk en dat van anderen te publiceren. Maar dat vullen zul je toch echt zelf moeten doen! Ik ben heel benieuwd wie hier gebruik van maakt of gaat maken. Wil je in dat geval de url met mij delen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten