31 maart 2016

Live webcontent embedden in je presentaties

Misschien een wat lange titel, maar wel een die daarmee de lading dekt.
Met LiveSlides, een gratis add-in voor PowerPoint én voor Keynote kun je websites embedden in je presentatie. Het kan een pagina zijn uit je weblog, de url van een YouTube filmpje, maar ook bijvoorbeeld een Twitterstream.

Eerder kon dit met behulp van LiveWeb, maar die tool werkt bij mij niet meer sinds PowerPoint 2013. LiveSlides heb ik getest in PPT 2013 en PPT 2016 en werkt echt perfect!
De gratis add-in komt van de makers van Poll Everywhere en dat betekent dat je hiermee ook makkelijk een live poll kunt embedden in je presentatie. Heb je geen Poll Everywhere account? Geen probleem, want LiveSlides werkt natuurlijk ook met Mentimeter!

Microsoft biedt zelf een Web Viewer als add-in, maar die werkt alleen met HTTPS pagina's. LiveSlides werkt ook gewoon met HTTP pagina's en is daardoor uiteraard veel breder inzetbaar. Ook is de ze add-in een stuk stabieler dan die van Microsoft.

Al met al een absolute aanrader voor iedereen die zijn/haar presentatie interactiever wil maken door het toevoegen van live content en bijvoorbeeld polls. Hieronder de screencast die ik gemaakt heb waarin ik LiveSlides uitleg en laat zien.Heeft de add-in ook nadelen?
De enige die ik heb kunnen ontdekken is dat hij helaas niet werkt wanneer je PowerPoint online gebruikt vanuit je OneDrive...


5 opmerkingen:

 1. Dank voor deze screencast. Ik ga 'm testen voor Keynote.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net meteen getest met een poll van Mentimeter. Werkt prima. Ik moest wel opnieuw inloggen in Mentimeter om een balk met 'wilt u proberen?' te verwijderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kwam die melding van Mentimeter of van Liveslides?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kwam die melding van Mentimeter of van Liveslides?

  BeantwoordenVerwijderen