25 april 2016

Zo werkt Microsoft Forms

Op speciaal verzoek hierbij een screencast van de mogelijkheden van Microsoft Forms. Al eerder schreef ik over wat je kunt doen met Excel Online, maar Microsoft Forms lijkt meer te gaan bieden.

Het aanmaken van een formulier werkt zoals je in de screencast kunt zien prettig en snel. Het heeft zeker nog niet de opties die ik gewend ben van Google Forms, maar ik ben toch blij dat Microsoft hiermee komt, zodat je wat te kiezen hebt. Er zijn scholen waar Google niet gebruikt wordt en dan is het mooi dat je deze mogelijkheid hebt, want het werken met formulieren kan (de organisatie van) je onderwijs een stuk makkelijker maken!

In de screencast maak ik een aanmeldformulier, maar Microsoft Forms leent zich ook zeker voor bijvoorbeeld het maken van een quiz. Helaas kun je nog geen plaatjes of video in de vragen opnemen, maar ik hoop dat Microsoft hier serieus werk van gaat maken zodat iedereen die vanuit een Office 365 omgeving werkt dit kan gaan inzetten.

Heb je een Microsoft school- of werkaccount en wil je Microsoft Forms zelf uitproberen? Vul dan even deze korte enquête in. Na het verzenden krijg je een link om zelf in te loggen op de preview en zelf aan de slag te gaan!Lees ook de uitgebreide blogpost van Maurits Knoppert over Enquêtes maken met Office forms.

1 opmerking:

  1. Hoi Willem,
    Even een reactie op je filmpje. Ik weet niet waarom het niet goed werkt in je excel document. Ik heb daar nl. geen problemen mee. De add-on gaat wel meteen goed en haalt de gegevens op.
    Het werkblad kun je opslaan in bijvoorbeeld je OneDrive. Je kan later dit document weer openen en dan via verversen de nieuwste resultaten ophalen.
    Misschien heeft het te maken dat je je office365 account niet hebt toegevoegd als account in je Office?

    BeantwoordenVerwijderen