26 april 2016

Foto's annoteren met Google Drawings

Vandaag kwam ik een bericht tegen van Tony Vincent over zijn Green Screen Setup en was zwaar onder de indruk. Wat een apparatuur heeft die man, om jaloers op te worden! Daarnaast was ik ook onder de indruk van het inkijkje dat hij bood in zijn werkruimte middels een 360° foto. Dus vroeg ik hem hoe hij die zo mooi bewerkt had. Zijn antwoord kwam al snel: Met Keynote! En wat met Keynote kan, kan natuurlijk ook met Powerpoint:-)
Nooit aan gedacht om dergelijke programma's voor zoiets te gebruiken, maar waarom ook niet?
Toen bedacht ik me dat hetzelfde dan ook zou moeten kunnen met Google Drawings en ging snel aan de slag met behulp van een foto die ik in het iXperium gemaakt had. Het kan allemaal veel gelikter, maar ik was nieuwsgierig naar het resultaat, dus heb er niet heel veel werk van gemaakt.

Zo ga je te werk:
Ga naar Google Drawings voor een nieuwe tekening. Ga naar Bestand, Pagina-instelling...
Kies Aangepast en dan Pixels. Wil je een ThetaS 360° foto bewerken, kies dan het formaat 5376 x 2688 pixels. Sleep dan de foto uit Verkenner naar je Google Drawing. Vervolgens kun je toevoegen wat je wilt, tekst, logo's, zeg het maar. Daarna downloaden als .jpg bestand en uploaden naar theta360.com zoals ik gedaan heb en klaar ben je!

Een 360° foto kun je ook heel makkelijk annoteren met Google Drawings natuurlijk! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb... #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten