30 mei 2016

Een verzameling links delen

Wil je op een eenvoudige manier meerdere links tegelijk delen met je collega's of leerlingen, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor.
De meest simpele is misschien wel stich.it. Gewoon een aantal links ingeven en op een knop drukken. Helaas werkt dit (nog) niet op bijvoorbeeld smartphones.
Je kunt natuurlijk ook een Word document of Google Doc maken, daar de links inzetten en dan delen via OneDrive, Google Drive of Dropbox.

Een heel mooie manier om een verzameling links te delen is via tab.bz en dat kan op twee manieren:
  1. Met behulp van de tab packager Chrome extensie waarbij met één druk op de knop alle openstaande tabbladen worden samengevoegd in één korte url.
  2. Met de desktop versie krijg je nog meer mogelijkheden, maar dan moet je wel een (gratis) account aanmaken. Je kunt een eigen beschrijving meegeven aan de url's en er zelfs (via markdown) plaatjes aan toevoegen. Heel mooi is ook dat je een eigen naam aan de url kunt meegeven, zoals bijvoorbeeld:
    https://tab.bz/linksdelen (Probeer maar uit)
    Heel mooi is ook dat je de verzameling achteraf kunt bijwerken en aanvullen, dus mocht je nog tips hebben in dit verband, dan hoor ik ze graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten