10 juni 2016

DIY Hologramprojector op tablet

Instructies over hoe je een hologramprojector maakt van plexiglas ben ik al diverse malen tegengekomen, maar het kan veel simpeler vertelde Pauline Maas me deze week terwijl ze haar spullen aan het uitstallen was op de SURFnet relatiedag. Pauline gebruikt daarvoor van die hardplastic transparanten die vaak als voorkant gebruikt worden wanneer je iets laat drukken bij een copyshop. Daar zijn die transparanten ook voor weinig geld te koop.

Ik realiseerde me dat de stapel jaarverslagen van mijn accountant ook allemaal zo'n cover hebben, dus ik hoefde vanmiddag de deur niet uit om mijn hologramprojector te maken.
Hier is de beschrijving die Pauline heeft gemaakt voor brugklassers.
Ik heb toch even een eigen sjabloon gemaakt en op een A4'tje uitgeprint. Als je dit met plastic vel op een snijmat legt en zorgvuldig uitsnijdt met een stanleymesje heb je nog maar één plakbandje nodig om de projector in elkaar te zetten! De andere zijden heb ik namelijk nauwkeurig gevouwen langs een metalen lineaal. Uitknippen kan natuurlijk ook, maar de kans dat de boel verschuift terwijl je bezig bent is dan wel groot.
Daarna is het een kwestie van via YouTube even een aantal filmpjes zoeken. Ik heb gezocht op hologram video en kreeg meer hits dan ik bekijken kan...

Hieronder een foto van mijn huisvlijt.


Print het sjabloon uit op een A4'tje en kies daarbij voor: aanpassen aan pagina. Dan krijg je precies de juiste grootte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten