06 juni 2016

Maak Vectorafbeeldingen voor je presentaties

Uit recent onderzoek blijkt dat in het onderwijs veel gebruik wordt gemaakt van presentatiesoftware (bron), maar hoe zien die presentaties eruit? Hopelijk niet teveel platte tekst en opsommingen, maar mooie beelden...

Ik maak graag gebruik van professionele templates en schreef al eerder over de schaalbare en transparante vormen die Slides Carnival bijvoorbeeld meelevert. Maar zijn die Vectorafbeeldingen eigenlijk ook zelf te maken?

Ja dus, met behulp van Google Tekeningen!

In bijgaande screencast laat ik zien hoe het werkt.
Het is heel simpel: Je maakt wat je wilt in Google Tekeningen. Je opent een nieuwe Google Presentatie en copy/paste de tekeningen naar een slide. Daarna download je die presentatie als PowerPoint bestand en je hebt je vector graphics waar je vervolgens mee kunt doen wat je wilt!



Herinner jij je die docent die met schijnbaar één krijtbeweging een mooie formule, tekening of wat anders op het bord kon toveren? Maak zo'n beeldmerk via de hierboven beschreven methode en voeg deze in oneindige variaties toe aan je presentaties. Leerlingen en collega's zullen je bewonderen om je mooi vormgegeven presentaties!

Voor alle duidelijkheid: Dit is natuurlijk ook prima bruikbaar in Google Presentaties, maar ik vond het leuk om weer eens wat voor Microsoft PowerPoint te kunnen schrijven en ik denk dat dat op school waarschijnlijk nog altijd de meest gebruikte tool zal zijn als het op presenteren aankomt...

Wil je zien hoe de presentatie eruitziet die ik in de screencast gebruikt heb? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten