28 juni 2016

Google Expeditions beschikbaar voor iedereen

In januari mocht ik op de BETTshow al kennismaken met Google Expeditions maar sinds gisteren is deze fantastische tool beschikbaar voor iedereen en natuurlijk heb ik een en ander gelijk uitgetest.
Het installeren van de app gaat eenvoudig en snel. Na het lezen van de onvermijdelijke disclaimer kun je gelijk aan de gang, waarbij je kunt kiezen uit de rol van gids of van verkenner. Sinds kort heb ik een Android tablet die ik heel goed kan gebruiken in de "gids" modus. Op m'n smartphone heb ik hetzelfde gedaan en daar gekozen voor "verkenner".

Als gids heb je nu al de keuze uit maar liefst 200 verschillende expedities, die vaak bestaan uit 5 of meer scenes. Op het moment dat je als gids de expeditie start krijg je hem ook te zien als verkenner. Die verkenner kan kiezen uit normale weergave of cardboard weergave en dat laatste maakt de expeditie natuurlijk veel mooier. Maar alles werkte zelfs ook nog op mijn ruim drie jaar oude Nexus 7, die ik ook als gids device kon inzetten. Het verbinden met de router is geen enkel probleem.

Ik heb een korte presentatie gemaakt die alle stappen laat zien. En verder zou ik zeggen: Ga het vooral snel uitproberen!

Vreugde en teleurstelling
Het is natuurlijk prachtig dat Google dergelijke mogelijkheden aanbiedt. Het enige dat nu nog wel mist is de mogelijkheid om zelf expedities aan te maken. Google zegt daar helaas nog niets over, al werd dat afgelopen winter wel aangekondigd. Het lijkt me echt geweldig om zelf expedities te kunnen samenstellen. Technisch kan het zonder meer, dus is het vooral een kwestie van geduld hebben. De teksten bij de expedities zijn nu allemaal in het Engels, maar met een beetje voorbereiding kom je daar als docent wel uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten