30 juni 2016

Kosten keuzevakken automatisch berekenen

Beste Willem,

Ik heb jouw naam gekregen van Frans ...
Ik ben gymdocent en volgend jaar gaan we de examenklassen een nieuw programma bieden. Er zijn altijd drie les-opties die leerlingen kunnen kiezen, ze moeten dus hun eigen LO-programma gaan vaststellen. Zo kunnen ze in blok 1 bijvoorbeeld kiezen uit: La Crosse, Tennis en voetbal. Aan sommige keuzes zullen kosten verbonden zijn.
Er moet een digitaal keuzeformulier komen waar eigenlijk ook gelijk een kostenplaatje uit komt rollen, af te drukken is, gelijk een soort factuur is en door ouders te ondertekenen.
De keuzes moeten dit schooljaar nog gemaakt worden, zodat de financiën met de externe partijen volgend jaar direct geregeld kunnen worden.

Snapt u mijn idee? Bestaat dat? Ik wil heel graag wat leren over de ins en outs van Google.

Tsja, zo'n uitdaging ga ik natuurlijk graag aan en in concept is het me nog gelukt ook!
Vul dit formulier maar in kijk vervolgens in je postvakje wat daar binnenkomt.

In het voorbeeld maak ik gebruik van de add-ons copyDown en formMule.
Wil je een en ander echt automatiseren, dan moet je ook vragen om het leerlingnummer en een koppeling maken met een beschikbaar adressenbestand. Je kan dan met behulp van autoCrat een PDF bestand naar de ouders/verzorgers sturen.
Tot nu toe deed de gymdocent dit allemaal op de hand. Nu gaat ze mijn formulier gebruiken!

De screencast lijkt me aardig duidelijk. Het belangrijkste rekenwerk wordt gedaan door deze formule:
=WAARDE(ALS(D2="Bootcamp";"7,50";ALS(D2="La Crosse";"7,50";"0,00")))
wil je een kopie maken van de spreadsheet, klik dan hier.
Wil je maatwerk? Dan zijn er vast mensen te vinden die hier hun geld mee verdienen;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten