05 juni 2016

Ik ben gepodcast

Don Zuiderman is docent ICT en Onderwijs aan de PABO Hogeschool in Utrecht. Dit schooljaar is hij begonnen met het vrijwel wekelijks maken van een podcast waarin hij mensen uit het onderwijs aan het woord laat. De podcast van Don is uitgegroeid tot een geweldige verzameling van verhalen, opgetekend uit de praktijk van alledag. Ik vind het dan ook best een eer dat ik deze week aan de beurt was om gepodcast te worden door Don.

Don had op de Hogeschool in Utrecht voor een uur een lokaal gereserveerd, maar we gingen naar het lokaal ernaast voor de akoestiek. In no time had hij daar twee microfoons, compleet met plopfilter, geïnstalleerd en aan zijn Mac gekoppeld en daar gingen we. Zonder enige verdere voorbereiding loodste hij me door het gesprek. Ik had dus geen idee wat Don me zou gaan vragen, maar dat bleek geen belemmering.


Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik zelf niet zo heel veel heb met podcasts. Ik kan het lang niet altijd opbrengen om ze helemaal (met aandacht) af te luisteren. Dus hebben we het lekker kort gehouden:-)
Wat ik jammer vind is dat je niet snel naar een volgend onderdeel van het gesprek kunt springen als er iets aan de orde is wat je minder interessant vindt. Maar het blijkt dat veel mensen het heerlijk vinden om (bijvoorbeeld onderweg) naar podcasts te luisteren.
In deze podcast vraagt Don mij naar edubloggen en edubloggers. Het was een leuk gesprek!

Alle podcasts van Don Zuiderman staan op SoundCloud en zijn ook te vinden op iTunes.

Aan het eind van het gesprek vraagt Don mij of ik nog vragen voor hem heb en ook daar had ik mij niet op voorbereid. Dit bericht makend en terugkijkend op zijn weblog heb ik nog wel een paar tips:

  • Gebruik tags om al je podcasts makkelijk terug te vinden!
  • Nog mooier zou zijn om in het bovenbalkmenu van je blog een pagina op te nemen met daarin een overzicht van al je podcasts met de namen erbij en natuurlijk een link naar de betreffende podcast! Je weet inmiddels hoe dol ik ben op lijstjes... ;-)
  • Vergroot de vindbaarheid van je podcasts in iTunes door een link daar naartoe op te nemen in je berichten en in de zijbalk van je weblog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten