12 juli 2016

Foto's mixen? Zo doe je dat!

Gisteren kreeg ik de foto's thuisgestuurd die onlangs op mijn werk gemaakt zijn voor de website. Daarbij de melding dat ik de foto's ook zelf op social media mocht gebruiken. Fijn als je werkgever dat faciliteert!
Ik had de foto nog niet online gezet of er kwam al een creatieve variant op, gemaakt door Petra Holstein. Zij gebruikt daarvoor Adobe Photoshop Mix, als gratis app beschikbaar voor IOS en Android. Ook haar leerlingen bereiken hier heel mooie resultaten mee!

Maar toen bedacht ik me dat je hetzelfde resultaat ook kunt bereiken met behulp van PowerPoint dus heb ik daar even een screencast van gemaakt. Zo kun je je leerlingen mooie mixes laten maken van door hen zelf geschoten foto's of je houdt je familie voor de gek met wat vakantiefoto's vanaf Bali...

4 opmerkingen:

 1. Het is wat 'gepruts', maar het resultaat is prima, ondanks de beperkingen van PowerPoint. Dit kan ook overigens ook in ander toepassingen van MS Office, zoals Word en Publisher. Op die manier kun je een mooie tekstterugloop bereiken, waarbij de tekst de contouren van de afbeelding volgt.  Albert Lubberink

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Albert,
  Bedankt voor je reactie.
  Kun je me van die tekstterugloop een voorbeeld laten zien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jazeker Willem,

   In mijn laatste blogpost besteed ik er aandacht aan. Daar zie je een aantal voorbeelden én een stappenplan.
   https://techinonderwijs.wordpress.com/2016/07/13/tekstterugloop-in-word/

   Om het beste resultaat te bereiken heb je een vrijstaande afbeelding nodig, maar het is niet beslist noodzakelijk. Je kunt de tekst ook gedeeltelijk over de afbeelding laten lopen. Zorg ervoor dat de tekst goed leesbaar blijft. Denk aan contrast! Plaats de tekst bij voorkeur over een neutrale achtergrond (landschap zonder details, lucht, water, etc.).

   vr. gr.

   Albert

   Verwijderen
  2. Bedankt, leuk dat je er een blogpost over geschreven hebt, een mooie en zeer bruikbare aanvulling!

   Verwijderen