11 juli 2016

MY COMMENT FESTIVAL 2016


Think. Create. And post your comment.

MY COMMENT FESTIVAL 2016
Het mediawijsheid festival voor VO en MBO

My Comment Festival is een uniek mediawijsheid festival waar jongeren tussen de 14 - 17 jaar op een positieve manier zelf media maken en reflecteren op de ethische kant en artistieke waarde van media. ​De jonge mediamakers worden hierbij aangesproken op hun talent en vermogen zich te uiten en na te denken over vragen als: ​Wat vinden wij absolute do’s and dont’s? Welke codes gelden online en offline? En hoe kunnen wij onze stem laten horen? W​hat’s ​My Comment?

Beeld en Geluid en Mediawijzer.net organiseren het My Comment Festival tijdens de Week van de Mediawijsheid 2016 en richten zich op leerlingen uit het voortgezet­ en middelbaar beroepsonderwijs.

Een belangrijk deel van het leven van jongeren speelt zich online af. Ze zijn dagelijks actief op populaire platformen als Facebook, Instagram, WhatsApp en Snapchat of volgen hun favoriete vloggers of gamers via YouTube. Met alle mogelijkheden die smartphones bieden, is iedere jongere met een mobieltje op zak zelf een mediamaker. Het My Comment Festival is een ongedwongen evenement waar leerlingen worden geïnspireerd en uitgedaagd om kritisch te kijken naar zichzelf als mediamaker.

Online test mediacompetenties
Leerlingen denken voorafgaand aan het festival na over hun media competenties. Met een online test kunnen leerlingen zich voorbereiden op de vaardigheden die ze willen ontwikkelen. De keuze voor reflectieve, creatieve, producerende of juist strategische vaardigheden bepaalt de keuze voor de workshops.

Programma: denken, doen en delen

Het festival opent met een plenair discussie programma waarna leerlingen zich verspreiden over de workshops en het festivalhart. Zowel het plenaire programma als de workshops zullen zich richten op het online ‘denken, doen en delen’. In het festivalhart kunnen leerlingen vrij bewegen, experimenteren met media en met elkaar in gesprek gaan. Het programma duurt ongeveer vier uur en heeft verschillende starttijden. Het definitieve programma wordt bekend na de zomer 2016.

Extra informatie:
Klassen uit het vo en mbo kunnen zich aanmelden tot 1 oktober op mycommentfestival.nl.
Er zijn een beperkt aantal plaatsen. Vol is vol.

Toegang per leerling €4,50 (inclusief lunch). Toegang docenten en begeleiders gratis.

Data & locatie:
22, 23 en 24 november 2016

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Media Parkboulevard 1 in Hilversum

Week van de Mediawijsheid 2016: ‘Feit, Fake of Filter’
Van 18 tot en met 25 november 2016 wordt er weer een nieuwe Week van de Mediawijsheid georganiseerd.
Het thema luidt: ‘Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed?’.
Het My Comment Festival wordt georganiseerd als onderdeel van de Week van de Mediawijsheid.
Tijdens deze week wordt stilgestaan bij hoe beïnvloed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten