19 september 2016

Google Expeditions nu ook voor iPad en iPhone!

Vandaag is Google Expeditions in de App Store ook beschikbaar gekomen voor de iPhone, iPad en iPod touch. De app is ontwikkeld voor iPhone en iPad en vereist iOS 8.0 of nieuwer.
Ik heb het getest en het werkt uitstekend! Het mooie is dat je bijvoorbeeld als gids Expeditions kunt bedienen op een iPad, maar dat deelnemers, verkenners genaamd, je ook kunnen volgen met een Android smartphone. Je kunt devices van beide platformen dus gewoon door elkaar gebruiken!

De eerste expeditie die je eigenlijk moet downloaden is die door het Archeon Openluchtmuseum, want die is gewoon in het Nederlands beschikbaar en maakt daarmee de drempel om hiermee te experimenteren wel heel eenvoudig!

Google Expedities is een educatieve Virtual Realitytool waarmee docenten hun leerlingen kunnen meenemen op virtuele schoolreizen over de hele wereld. Bezoek historische locaties, zwem met haaien of zweef zelfs door de ruimte!
Google Expedities is speciaal ontwikkeld voor gebruik met een kleine groep in de klas. De docent kan als gids lesgroepen door collecties van 360°-beelden in 3D leiden en onderweg interessante dingen aanwijzen.
Als gids kun je allerlei expedities downloaden op je tablet, nu dus Android of iPad. Deelnemers downloaden op hun smartphone (IOS of  Android) ook de Expeditions app en maken verbinding met dezelfde router als waarmee jij verbonden bent. Je ziet ze dan als gids binnenkomen en kunt een expeditie starten.
Het mooie is: Je hebt hiervoor geen internet nodig! Dus als je zorgt dat je een aantal expedities hebt gedownload en je neemt een router mee naar je lokaal kun je aan de slag!

Probeer het maar eens uit zou ik zeggen...

Eerder schreef ik over Google Expeditions het volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten