14 oktober 2016

Oefen je uitspraak met Read&Write

Ik heb al eerder een bericht geschreven en een screencast gemaakt over de geweldige add-on Read&Write voor Google Chrome van Texthelp. Daar is nu een knop met extra functionaliteit aan toegevoegd.

Nadat je jezelf een pagina hebt laten voorlezen, bijvoorbeeld in het Engels, Frans, Duits of Nederlands, kun je nu jezelf opnemen terwijl jij (een stukje) van de tekst hardop leest. Daarna kun je die opname naar je leraar sturen zodat deze het fragment kan beluisteren en er feedback op kan geven.

Ik weet nog hoe ik me vroeger geneerde als ik tijdens een les Frans "de beurt" kreeg en hardop iets voor moest lezen in de klas ten overstaan van ginnegappende medeleerlingen. Dat hoeft dus nu niet meer! Je kunt leerlingen vragen om thuis als huiswerk even een stuk tekst te lezen en jou de link laten sturen naar het geluidsbestand. Je krijgt de betreffende pagina erbij te zien!

Deze tool werkt met webpagina's, maar ook met Google Docs en zelfs met Google Slides.
Ik heb er even snel een screencast van gemaakt om je een beeld te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten