14 januari 2018

Online toetsen genereren mét certificaat!

Dat je met behulp van Google Forms ook heel makkelijk toetsen genereert weet je wellicht al. Via de add-on Certify'em kun je nu bij een voldoende score de invuller ook automatisch een certificaat toesturen! Je kunt iedere vraag een bepaald gewicht toekennen en aangeven bij welke totaal score een certificaat gegenereerd mag worden. Voor die certificaten heb je de keuze uit een aantal templates, die je zelf kunt aanpassen in Google Slides. Een en ander werkt heel eenvoudig en intuïtief.

Als je deze voorbeeldtoets maakt krijg je vast wel een indruk én een certificaat!
Je zult zien dat er variabelen gebruikt worden in de template, zoals {{date}} voor de datum. Je krijgt dan echter de Amerikaanse notatie, dus mm/dd/yyyy. Gebruik je {{date2}} dan krijg je dd/mm/jjjj. Ik ben in contact met de maker om dat in de Nederlandse notatie te krijgen, dus dd-mm-jjjj. Die maker is Dave Abouav, de man die ook de geweldige tool Flubaroo ontwikkeld heeft!

Certify'em is dus nog in ontwikkeling, maar nu al heel goed bruikbaar en voorlopig in ieder geval gratis. Ik sluit echter niet uit dat je hier op termijn wat voor moet gaan betalen, want het is wel heel krachtig!

Ervaar je veel werkdruk bij het maken van al die overhoringen? Bouw er eens een paar via Google Forms, gebruik de QUIZ optie en deze add-on en het gaat je heel veel nakijktijd schelen!

Hieronder een screencast waarin ik laat zien hoe een en ander werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten