14 januari 2018

Spraakgestuurd typen via dictation.io

Ben je slecht in typen, of praat je gewoon veel makkelijker?
Ga dan eens naar dictation.io, activeer je microfoon, selecteer de taal waarin je wilt gaan dicteren en klik op start. De tekst die je uitspreekt zal keurig tevoorschijn komen!
Als je klaar bent heb je de mogelijkheid om de tekst te kopiëren, op te slaan, te publiceren via een unieke url, die url te twitteren, te mailen, te printen of weer te verwijderen. Ten slotte kun je de tekst ook nog laten terugspelen, waarbij je wel opnieuw de juiste taal moet kiezen. Hierbij is dan ook nog de pitch en de snelheid aan te passen.
Al met al een geweldig mooie tool, die ook nog eens werkt op bijvoorbeeld een tablet.

Natuurlijk biedt Google Docs deze mogelijkheid deels ook, maar deze tool gaat nog verder.
Zo kun je ook spraakgestuurd punten en andere leestekens plaatsen en naar een nieuwe regel of alinea gaan. Dat zijn commando's die ik in Google Docs nog altijd mis.

Dictation.io wordt gratis beschikbaar gesteld door Amit Agarwal, op Twitter bekend als @labnol. Hij maakt meer moois, te ontdekken via www.labnol.org.

Hieronder een screencast waarin ik de tool demonstreer.

2 opmerkingen:

  1. Dank! Ik type nog steeds met twee vingers en dit heb ik direct geprobeerd. Op mijn Mac werkt het echter alleen in Google Chrome :=(
    Melding: Please open dictation.io inside Google Chrome on your Windows PC or Mac OS to continue using Speech Recognition!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de aanvulling. Dat had ik nog niet ontdekt omdat ik eigenlijk uitsluitend Chrome gebruik. Die biedt zoveel mooie extensies die andere browsers ontberen...
    Ik kan me ook wel voorstellen dat Chrome vereist is omdat de tool gebruik maakt van de Google speech to text engine.

    BeantwoordenVerwijderen