15 oktober 2018

Twee voor de prijs van een

Op 6 en 7 november 2018 organiseert SURF de Onderwijsdagen voor het mbo, hbo en wo in congrescentrum 1931 in Den Bosch. Op dinsdagavond is er een onderwijshackersdiner waar ook Onderwijsawards worden uitgereikt in maar liefst vijf categorieën. Iedereen kon daarvoor kandidaten nomineren en natuurlijk heb ik die mogelijkheid aangegrepen om een paar mensen aan te dragen vanuit het mbo.
Aanstaande woensdag bepaalt de jury per categorie een top drie, heel spannend dus!

Maar nu het probleem / de uitdaging:
Ik heb twee kanjers voorgedragen in dezelfde categorie en ik gun ze allebei die award. Het mooie is wel, zij zijn allebei heel goed in delen!
Dus bedacht ik dat zij die award ook prima zouden kunnen delen...
Nu wil ik de vakjury natuurlijk op geen enkele manier beïnvloeden, maar zou het niet geweldig zijn wanneer Annet Smith van Nova College en Ashwin Brouwer van het Friesland College op 6 november samen op het podium staan met één award in hun handen?
Ik realiseer me dat het tegen alle protocollen ingaat en dat de organisatie zich achter de oren zal krabben hoe hiermee om te gaan, maar wanneer je DELEN ziet als de kern van innovatie kom je hier toch niet onderuit?

Vandaar dat ik voor beiden in de categorie onderwijsadviseurs de volgende testimonial heb geschreven:

Twee voor de prijs van een
Als er twee mensen zijn die wat mij betreft in aanmerking komen voor een onderwijsaward, dan zijn dat wel Annet Smith van Nova College en Ashwin Brouwer van het Friesland College! Zij zorgen met behulp van ICT voor verandering en innovatie in het onderwijs en doen dat met veel passie.

Delen dan maar, die prijs?
Inderdaad: delen!

Want juist dat delen is iets wat zij zo enthousiast in praktijk brengen. Bij alles wat Annet en Ashwin ontwikkelen, maken en uitvoeren kijken zij hoe ze hun werk breed kunnen verspreiden en delen, uiteraard onder Creative Commons. Zo komt hun materiaal niet alleen beschikbaar voor de eigen instelling, maar kan heel onderwijzend Nederland daarvan profiteren, daarbij gebruik makend van social media en online platformen. En denk niet dat deze onderwijsadviseurs zich bedienen van “bureauwijsheid”. Beiden staan dagelijks met hun voeten in de onderwijspraktijk. Is het niet voor studenten, dan voor collega’s aan wie ze middels presentaties, workshops en trainingen voor het oog moeilijke ICT uitdagingen op een heldere en toegankelijke manier (en vaak met veel geduld) uitleggen en voordoen. Hierbij beperken ze zich niet tot hun eigen instelling. Ook via het netwerk van mbo ambassadeurs dragen zij hun kennis uit. In de avonduren is er vaak dan nog wel wat tijd voor een screencast of een blogpost vol tips, online gezet op een goed bezocht platform en gedeeld via Facebook en Twitter, maar dat is natuurlijk hobby:-)

Als jury zou ik dus geen keuze kunnen maken en hen die verdiende award mooi laten delen!

Ict-specialisten
Maar als je nu het overzicht van genomineerden opent en je kijkt naar de categorie ict-specialisten, dan heb ik hetzelfde probleem. Graag zou ik namelijk Nico Juist en Tom Visscher ook heel graag samen op het podium zien met één gedeelde award in hun handen, want als er twee mensen zijn die elkaar versterken en aanvullen, dan zijn zij het wel!!!

Dus ook hier geldt mijn stemadvies voor de onafhankelijke jury: Grijp je kans om meer mensen te waarderen dankzij het DELEN principe en zet twee mensen op het podium!

Gelukkig ben ik er zelf bij op het onderwijshackersdiner om te zien hoe het uitpakt...
Ben je ook voor DELEN? Deel dan dit bericht!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten