01 januari 2006

MSN College & University Program

MSN College & University ProgramIk wist het al een tijdje, maar mocht er nog niet over reppen omdat MS dit eerst in de USA wilde uitrollen. Nu ik het bericht tegenkom op de weblog van Olaf Hubel begrijp ik dat Microsoft Nederland nu ook hiermee naar buiten treedt. De volgende tekst komt letterlijk van de site van Olaf:
MSN is een nieuw programma begonnen. MSN Universiteit of te wel MSNU.
Zie: http://www.imagine-wl.com/education/
Een universiteit (of hoger onderwijs) heeft de mogelijkheid om de school via een MIIS (Microsoft Identity Integration Server) server aan te sluiten op MSN. Hierdoor kunnen scholen de studenten een hotmail account aanbieden maar wel met het email adres van de school. De studenten krijgen dus alle voordelen van hotmail maar houden wel hun eigen school email adres.
Het mooiste is dat dit alles ook nog eens gratis kan zijn. De hotmail interface heeft dan wel reclame (alleen reclame geschikt voor het onderwijs) wil de school dit niet dank kan voor een klein bedrag per jaar dit uitgezet worden.
Er zitten nog veel meer voordelen aan. Zo krijgen alle studenten ook een MSN Spaces site (blog site en plek om foto’s te delen) een MSN Messenger account voor Chat en Voice / Video gesprekken, MSN Mobile en MSN Alerts.
De hosted hotmail accounts hebben natuurlijk ook een kalender zodat studenten alle school (en privé) afspraken duidelijk kunnen organiseren.
De hotmail server controleren alle email op virussen en bieden ook hele sterke anti SPAM filters.
Als je meer wilt weten kan je een Online Meeting bijwonen op 24 Januari, 7 of 21 Februari en op 21 Maart.

Tot zover het verhaal.
Wat hier niet duidelijk uit blijkt, maar wat volgens mij wel zo is, is dat je een eigen MSN omgeving krijgt waarbij je dus zeker weet wie er aan de andere kant van de lijn zit. Het hotmail account (met het school adres) blijft bruikbaar, ook nadat de student stopt met de opleiding. Op deze manier kun je ook wat doen met je alumni beleid.
Eerlijk gezegd vind ik het een mooi aanbod en ben ik heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Natuurlijk hoop ik daarbij wel dat dit aanbod ook voor het Middelbaar Beroeps Onderwijs gaat gelden.

2 opmerkingen:

 1. Willem,

  > Het mooiste is dat dit alles ook nog eens gratis kan zijn.

  maar welke prijs wordt er uiteindelijk betaald???

  Is het bijvoorbeeld mogelijk om met een niet MS operating
  systeem hier ook gebruik van te maken?

  Zo niet, dan zou ik je de vraag willen stellen;
  "Worden er zo geen MS slaven opgeleidt?"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Anonymous,
  Het is wat lastig antwoorden als je niet weet wie de vraag stelt. De vraag hoort ook niet hier thuis, maar bij MS. Verder wil ik voorkomen dat hier een discussie ontstaat over MS contra de rest van de wereld. Voor alle duidelijkheid: Ik werk niet voor MS en heb ook geen aandelen!
  Maar vooruit, toch een antwoord:
  Ik heb een webspace weblog en die laat zich prima editen met behulp van Firefox. Ik heb een MSN account en daar kan ik via GAIM ook goed bij...
  Ik heb een hotmail account en die kan ik met Firefox prima benaderen.
  We hebben het toch gewoon over WEB toepassingen?

  BeantwoordenVerwijderen