03 februari 2006

Abba bedankt!


Vandaag moest ik helaas afscheid nemen van Abba Brahvi.
Ieder half jaar krijg ik vanuit ons ICT lyceum namelijk een stagiair onder mijn hoede, en vandaag zat deze periode er voor Abba op. Behalve voor het "normale werk" heb ik hem op het spoor gezet van weblogs. Hij kreeg van mij een ruim geformuleerde opdracht: "Kijk wat er allemaal nodig is om (alle) studenten van het Drenthe College een weblog te kunnen aanbieden." Vervolgens kreeg hij alle vrijheid en mocht zijn eigen gang gaan. Waar mogelijk heb ik hem geholpen, bijvoorbeeld met serverruimte om dingen te kunnen uittesten, en natuurlijk scherpte ik mijn "pakket van eisen" gaandeweg steeds meer aan toen ik zag wat hij allemaal bedacht en binnenhaalde. Vorige week presenteerde hij zijn stageverslag. Een prachtig verhaal waar al zijn ervaringen keurig zijn uitgewerkt! Ik ben nog steeds diep onder de indruk van de inhoud en het niveau waarop hij alles beschreven heeft. Ik heb hem gevraagd of ik er wat mee mocht doen en daar heeft hij toestemming voor gegeven. Daarom bied ik hier het onderdeel aan dat gaat over zijn onderzoek naar weblogs. De rest is voor jullie minder interessant maar zag er net zo goed uit! Het grappige is verder dat Abba zijn weekverslagen enz. ook bijhield in het weblog dat hij zelf heeft opgezet! Via de RSS feed werden zijn stagebegeleider en ik gelijk op de hoogte gebracht als hij iets had toegevoegd. Dat is nu ook precies wat ik voor ogen heb bij het beschikbaar stellen van weblogs aan studenten. Abba's keuze is uiteindelijk gevallen op Wordpress Multi User. Daarmee kunnen heel makkelijk meerdere weblogs worden aangemaakt en berichten zijn wachtwoord te beveiligen. Dat laatste was namelijk een van mijn (later bedachte) eisen. Als je de moeite neemt om zijn verslag te lezen zul je je kunnen voorstellen dat ik heel trots op hem ben en het jammer vind dat ik hem weer kwijtraak. Volgende week staat er weer een nieuwe jongen op m'n kantoor en hij mag verder waar Abba is gebleven. Ik hoop dus over een half jaar weer zo'n verhaal te kunnen plaatsen! Voor Abba geldt in ieder geval (ook vanaf deze plaats): Heel hartelijk bedankt!

1 opmerking: