23 februari 2006

Google Page Creator

Een nieuwe dag, en weer een nieuw product van Google. Vandaag komt Google met de Page Creator, een tool om makkelijk een simpele website te bouwen. Je kunt inloggen met behulp van je Google account en de url van je site zal dan zijn: jouwnaam.google.com.
Met dit bericht opent Google Blogoscoped vandaag. Daar staat ook een verdere beschrijving en een paar screendumps, onder andere van de verschillende templates waar je uit kunt kiezen. Helaas moeten we het daar vooralsnog even mee doen, want pages.google.com is op het moment onbereikbaar.
Update:
Inmiddels werkt de site weer en ik heb er natuurlijk even snel wat neergezet. Het ziet er natuurlijk nog niet uit, maar ik ga dit weekend eens kijken in hoeverre je hier iets van zou kunnen maken. Het zouop z'n minst moeten kunnen ijveren met de websitemaker van Kennisnet om het bijv. voor (basisschool)leerlingen interessant te maken.
Je kunt plaatjes uploaden en krijgt hiervoor 100 MB ruimte. Een ander voordeel zou kunnen zijn dat Google deze pagina's heel snel indexeert en opneemt in de zoekindex. Daar zou je een handig gebruik van kunnen maken door op deze simpele site verwijzingen op te nemen naar dingen die er echt toe doen:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten