20 februari 2006

Origineel protest!

Op 27 april 2005 kreeg de Chinese journalist Shi Tao een gevangenisstraf van 10 jaar omdat hij informatie over een besluit van de Communistische partij via een Yahoo email account naar een website had gestuurd in Amerika. De bewijsvoering die leidde tot zijn veroordeling was te danken aan informatie die door Yahoo beschikbaar was gesteld. Zie de info bij Amnesty International.
In reactie hierop is er nu een blogger die alle bezoekers die op zijn weblog terechtkomen via de zoekmachine van Yahoo uit protest via een Javascript automatisch doorstuurt naar de bovengenoemde pagina bij Amnesty International. Hij roept alle bloggers op zijn Javascript over te nemen of hier in ieder geval aandacht aan te besteden. Technisch gezien creëer je daarmee een soort van doorway page, maar dan niet om te spammen, maar om politieke redenen. Ik vraag me af hoeveel bezoekers via Yahoo zoek bij mij terechtkomen, en hoeveel zin deze aktie daarmee voor mij heeft, maar ik vind het wel het vermelden waard.
Dit is de code die je in je blog template zou moeten opnemen, direct onder de body tag, om het gewenste effect te bereiken:

Bron: Google Blogoscoped

PS: This blog is fading for the coming 3 days because of spring holidays...

1 opmerking:

  1. Thanks for your post.
    I changed the code to reduce the false positives (the old code eventually redirects even visitors from BooYahoo, because the name contains "yahoo"...)

    BeantwoordenVerwijderen