28 maart 2006

Commentcasting of audiocomments

this is an audio post - click to play
Was eigenlijk niet van plan om vanavond een bericht te plaatsen, maar las vlak voor het naar bed gaan een posting op http://www.fredscapes.nl/2006/03/28.html over Commentcasting. Aan het eind daarvan zelfs een vraag aan mij of ik zou willen uitleggen wat de overeenkomst en het verschil is met datgene wat ik vorige week in Utrecht liet zien. Tja, dan blijf je dus nog even wakker, nietwaar?
Vervolgens heb ik bij Fred op Odeo audiocomment gedrukt en ben gaan praten. Ik hoopte dat op die manier alles opgenomen zou worden wat ik deed, maar dat mislukte helaas. Ik kreeg een foutmelding van Odeo. Anders hadden jullie bij Fred kunnen horen hoe ik een nummer belde in Amerika, een boodschap insprak, op een paar knoppen drukte en al dat geluid vervolgens op mijn weblog terechtkwam. Dat is namelijk wat er gebeurt:
  1. Je belt een nummer (in Amerika)
  2. Je toetst een pincode in, gevolgd door een #
  3. Je spreekt je bericht in en als je klaar bent toets je op het #
  4. Je krijgt de mogelijkheid om het bericht terug te luisteren, te verzenden of om opnieuw te beginnen
  5. Je drukt een 1 om het bericht te verzenden
  6. Je ververst je weblog.... en het bericht dat je zojuist hebt ingesproken staat als audiobericht al op de site.

Als je het helemaal mooi wilt maken ga je nog even in de edit mode bij Blogger om het bericht een titel en wat extra tekst mee te geven, precies wat ik nu aan het doen ben...

Daarvoor heb je je natuurlijk aangemeld bij audioblogger.com en je inloggegevens van Blogger doorgegeven. Daarmee weet Audioblogger waar het bericht geplaatst moet worden. De dienst werkt in principe alleen binnen Amerika, dus je moet een Amerikaans telefoonnummer doorgeven. Er wordt echter alleen gecontroleerd op de areacode, dus ik heb gewoon een nummer verzonnen dat in ieder geval begon met 808. Als ik anderen dus mijn nummer zou doorgeven, dan zouden zij daarmee de mogelijkheid krijgen om een bericht op mijn weblog te plaatsen. Ik heb dat al eens gedaan en Pierre heeft daar gebruik van gemaakt.

Voor zover ik weet werkt dit alleen met audioblogger.com en in combinatie met een account bij Blogger. Als er ook andere aanbieders zijn die dit mogelijk maken met bijv. Wordpress, Movable Type, Nucleus, Pivot of andere tools dan hoor ik het graag!

Zo kom ik er nu ook achter dat "even wat later naar bed gaan" al gauw meer dan een half uur is. Uiteindelijk kost het plaatsen van een berichtje, met wat opmaak en links erbij dus toch meer tijd dan je zou denken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten