27 maart 2006

Standaardconfiguratie

Terwijl het steeds later wordt zit ik nog steeds met een nieuw notebook op schoot van alles uit te testen voor m'n werk. We krijgen een nieuwe serie binnen die geen drivers meer hebben voor Windows 2000 dus moéten we nu over naar Windows XP (hetgeen ik bepaald niet betreur). Ik heb er nu een meegekregen om te testen en om mee te helpen bepalen wat er nu wel en niet op moet staan. Als we daar uit zijn wordt er een standaard image gebrand en kunnen er weer een stuk of 80 de organisatie in. Dus ben ik de hele avond al aan het kijken wat er nu persé op moet staan.
Natuurlijk Acrobat reader, Flash en Shockwave, Quicktime, Java, Dot.Net framework en noem maar op, maar wat dacht je van Image Resizer (onderdeel van XP Powertoys) , een freeware DVD speler en natuurlijk MSN Messenger. Zo is er nog veel meer te verzinnen waarmee je een systeem standaard wilt uitrusten. Mag ik de Google toolbar ook propageren en wat te denken van Firefox? Moet er nu wel of niet een e-mail client op, en kiezen we dan Outlook of de express variant? Ben wel benieuwd hoe ze dit bijv. bij Fontys doen, maar durf ze eigenlijk niet te vragen. "Hebben jullie daar dan niet al lang een beleid voor" ben ik bang om te horen. Gelukkig weet niemand van mijn lezers bij welk ROC ik werk...
Heb je tips en suggesties voor me? Laat het me alsjeblieft weten!
Donderdag moet de standaard image klaar zijn...
Ben je niet zeker van je bijdrage en wil je niet in de comments staan? Reageer dan buiten dit weblog om direct naar: w.karssenberg@drenthecollege.nl
Ik zal het "tussen ons" houden en ben je eeuwig dankbaar!

2 opmerkingen:

  1. Een beetje voor uit denken kan geen kwaad.
    Ik zou er daarom in ieder geval voor zorgen dat er ook alvast een goede podcatcher op staat. Ik kan Juice van harte aanbevelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thunderbird als mailclient. Gaim als instant messenger. 7-zip als zipper. Irfanview om plaatjes in alle soorten te bekijken en evt in batch te bewerken. En GIMP als je wat met afbeeldingen wil doen... Succes!

    BeantwoordenVerwijderen