29 maart 2006

Podcast & Vodcast in school

De komende maanden bieden Apple Distinguished Educators, MacHouse/Stonehouse Amsterdam en het Center for DST een programma aan dat gericht is op het leren kennen en gebruiken van de mogelijkheden van PodCast en VodCast in de school. Podcasten en Vodcasten zijn eigentijdse manieren van verhalen vertellen.
Een combinatie van de aloude kunst van een goed verhaal vertellen gecombineerd met digitale hulpmiddelen, digital storytelling. Het bijzondere van podcasten en vodcasten is het tijd- en plaats onafhankelijk kunnen ophalen en afspelen van beeld- en geluid. Allemaal mogelijk dankzij snelle internetverbindingen, mobiele telefoontjes en niet te vergeten de razend populaire mp3-spelers zoals de iPod video en de iPod nano. iPod, Podcasten en Digital Storytelling horen bij elkaar als drager, vorm en inhoud.
Elke leerling, elke student en elke leraar kan een podcast maken en publiceren; een prachtige werkwijze om werkstukken, onderzoeken en projecten mee uit te voeren en te publiceren. Iedereen kan het, wij willen je graag leren hoe je het kunt aanpakken.
Meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten