23 maart 2006

Luisteren naar Willem

Via een bericht op marketingfacts kom ik terecht bij Loquendo, waar je op een demo pagina teksten kunt invoeren die vervolgens als .wav of .mp3 worden afgespeeld. Het grappige is dat je ook kuchjes en uh geluiden op een natuurlijke wijze tussen de tekst kunt plaatsen. Zo kan ik nu dus zelf bepalen hoe vaak ik uh zeg! Je kunt kiezen uit een mannen- en een vrouwenstem. Ik heb van beide een voorbeeld opgenomen.
Zo ziet de tekst eruit die je moet invoeren om de gewenste effecten te krijgen:
\_Throat_01 test, test, ok hij doet het! \_Cough Dit is Willem, de nederlandse stem van Loquendo. \_Ehm Je kunt mijn stem testen via http://actor.loquendo.com/actordemo \_Laugh_05 Je kunt mannen en vrouwenstemmen in verschillende talen kiezen. \_Swallow_01 sorry, even een slok koffie. \_Eh Dat is mooi! Ik kan \_Eh zelf bepalen hoe vaak ik \_Eh zeg. \_Ehm_01 Ben benieuwd wat je hiervan vindt? \_Laugh_03 Laat je het me weten? \_Oeps Tot ziens!
Bepaalde zinnen klinken heel natuurlijk, terwijl andere delen weer heel kunstmatig overkomen. Maar de Nederlandse spraakherkenning gaat er blijkbaar toch weer een stukje op vooruit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten