18 maart 2006

Vanaf nu ook audio comments!

Update:
Helaas, wat hieronder staat werkt niet meer.
De dienst audioblogger bestaat niet meer, dus de geluidsbestanden die daar stonden zijn ook verloren gegaan. Tsja, ook dat is internet...

Vanaf nu is het ook mogelijk om audio comments te plaatsen op mijn weblog. Ik heb daarvoor in mijn template nu standaard onder ieder bericht een knop opgenomen. De reacties zijn niet gelijk voor iedereen te horen. Daarvoor moet ik ze eerst overzetten naar een zogenaamd channel bij Odeo. Een link naar de channel staat in mijn sidebar. Ik zou de link naar de audio reactie zoals ik die via e-mail van Odeo binnenkrijg natuurlijk ook onder het betreffende bericht kunnen plakken, maar dat betekent nog meer handwerk. Het wachten is dus op een dienst die dit op een simpele manier mogelijk gaat maken. Als ik Blogsumer mag geloven gaat het echter de goede kant op, nu ik me er ook mee bezig houd:-) (Om heel eerlijk te zijn durf ik dit experiment wel aan omdat ik niet verwacht dat veel bezoekers van deze feature gebruik zullen gaan maken.) Het leek me trouwens heel gepast om dit bericht via Audioblogger ook als een audiobericht te plaatsen. Eigenlijk vind ik dat nog steeds de meest simpele manier van podcasten: gewoon een telefoontje plegen (naar Amerika) en het staat direct op je weblog! Om teveel uh's en andere haperingen te voorkomen heb ik de tekst eerst uitgetypt en die lees ik dus eigenlijk gewoon op. So what? Ik heb wel eerst een borrel genomen trouwens...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten