16 maart 2006

Web2.0 kleurenpalet

web2.0 colorpaletteEigenlijk vind ik dat mijn weblog er niet uit ziet. Zeker als ik kijk naar sommige andere weblogs kan ik behoorlijk jaloers worden op de strakke vormgeving. Aan de andere kant wil ik er eigenlijk ook niet teveel aandacht aan besteden. Bij een weblog vind ik dat het vooral moet gaan om de inhoud. Leesbaarheid gaat vóór vormgeving. Het mooiste is natuurlijk als je op beide punten goed scoort. Maar ja, ik ben niet zo'n vormgever...
Dus ben ik eens rond gaan kijken, en dan valt je in de web2.0 hype toch wel op hoeveel pastelkleuren er op dit moment gebruikt worden. Op TrendyWEB kwam ik een mooie beschrijving tegen van hoe een beetje web2.0 pagina eruit hoort te zien:
1) Massivley-Oversized Fonts
The way we see it, the larger the font, the more important the content is. Therefore, the site with the largest base font is obviously the most credible!
2) Whacky Colour Palletes
Colour Harmony? What's that?! A wide variety of bright and pastel colours will do just fine. Especially Green and Blue.
3) Gradients, Drop-Shadows and Rounded Edges
Flat colours and hard-edged shapes are sooo 1960's!
4) Whitespace
Condensed content is for losers, we keep our information brief and sparse.
5) Buttons/Validity
Nobody will look at your site if it's not XHTML/CSS valid and links to Mozilla Firefox.

En inderdaad, je ziet dat heel veel sites precies hieraan beantwoorden! Ik wil daar toch niet te veel in meegaan, maar als een lezer zich spontaan aanbiedt om mijn site te gaan pimpen of een total make-over houd ik me voor suggesties van harte aanbevolen. Eeuwige roem en naamsvermelding zullen je te beurt vallen...
Bijgaande illustratie kwam ik ook tegen, maar dan als .jpg bestand waardoor heel veel kleuren nogal vertekend waren. Ik heb hem dus nagebouwd en er een GIFje van gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten