30 april 2006

Een PC kan veel langer mee!

Deze week kwam ik terecht bij LiveKiosk. Daar kun je een ISO image downloaden met daarop een wel heel bijzondere configuratie! Wanneer je vanaf deze CD start krijg je een keurige browser (aangepaste Mozilla) voorgeschoteld waarmee je kunt surfen wat je wilt. Flash, geluid, alles doet het gewoon. Het mooie is dat je de harde schijf uit je PC kunt halen en je dus GEEN ENKEL onderhoud meer hebt! Omdat je niets anders kunt dan browsen is er ook geen beveiligingsprobleem wanneer je een dergelijk systeem in je werkomgeving opneemt (voor zover ik dat kan inschatten). Dit betekent dat je oude en al afgeschreven PC's alleen maar hoeft uit te rusten met een CD speler en ze dan kunt neerzetten in de kantine, de docentenkamer of noem maar op. De gratis download is 60 dagen te gebruiken! Je moet je wel registreren en hij ziet je MAC adres. De CD is te koop voor $49. Wil je zonder CD speler werken, dan kan dat ook. Voor $99 is er een kaartje te koop dat je in een IDE slot drukt. Dan heb je dus helemaal geen bewegende delen meer, behalve het wieltje in je muis. Ik heb er vanmiddag een tijd mee gewerkt en het beviel me prima. Post ophalen enz. is geen enkel probleem. Tijdens het werken is de CD speler gedisabled, zodat je niet makkelijk de CD eruit kan halen. LiveKiosk levert ook maatwerk zodat het systeem met de pagina van jouw keuze kan starten. Hoeveel mensen (binnen je organisatie) willen niet even snel alleen hun post checken? Dat kan heel makkelijk wanneer je een aantal van je (toch al) afgeschreven systemen in je gebouw neerzet. Maar ook binnen de klas kan dit in een aantal gevallen een uitkomst zijn!

Voor het branden van de ISI image hadden ze trouwens nog een tip: ISO recorder, een power toy voor Windows XP en 2003. Als je dat programma'tje geinstalleerd hebt is het een kwestie van rechtermuisklik en de ISO wordt gebrand.

1 opmerking:

  1. Er zijn veel Linuxversies die je gratis kan downloaden, op een CD schrijven, en de computer zo van die CD laten opstarten, waarna je met Firefox op internet kan, en een hele hoop andere zaken.
    Hier zijn er enkele:
    http://damnsmalllinux.org/download.html
    http://www.knoppix.org/

    BeantwoordenVerwijderen