29 mei 2006

Kennisnet e-experimenteert met weblogs

Een van de belangrijkste doelstellingen van de regeling e-Experimenten is het delen van kennis. Daarbij wordt gemikt op kennisdeling met de volgscholen, met de deelnemers aan e-Experimenten en met bezoekers van e-experimenten.kennisnet.nl. De kennisdeling verloopt verder gedeeltelijk via weblogs.
De regeling e-Experimenten biedt ROC's, AOC's en vakscholen de kans om met behulp van ICT en internet het competentiegericht onderwijs aan te bieden.
De leden van het Innovatieplatform gebruiken de weblog als een nieuwe manier van communicatie. Wekelijks houden zij een weblog bij.
Lees de weblog van de leden van het Innovatieplatform e-Experimenten:
Gilde Opleidingen
Horizon College
Koning Willem I College
Leeuwenborgh Opleidingen
ROC ASA
ROC Eindhoven
ROC van Twente
ROC Zeeland
Wellantcollege
Ook het team e-Experimenten blogt mee! Neem een kijkje achter de schermen:
Weblog team e-Experimenten

Begin dit jaar meldde ik dat Kennisnet zelf met weblogs zou komen. Later moest ik dat bericht terugnemen. In dit geval wordt gebruik gemaakt van weblogs die gehost worden bij web-log.nl.

Hoe lang zal het duren voordat Kennisnet alsnog besluit hier zelf een tool voor neer te zetten?

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem. Vind jij dan dat Kennisnet dingen moet doen die 'op de markt' al te koop zijn? Of zou Kennisnet juist dingen moeten doen waar de markt (nog) niet (voldoende) in voorziet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als verantwoordelijke voor dergelijke diensten binnen de Stichting Kennisnst Ict op School kan ik melden dat we inderdaad besloten hebben om geen aparte weblog dienst aan te bieden. Er zijn immers genoeg diensten die dit gratis en zonder (veel) reclame aanbieden. De markt hiervoor is meer dan volwassen.

  Aan de andere kant zullen we wel een digitaal dagboek aanbieden als onderdeel van het werkstukkenstraatje voor het VO en BVE. Dit kan gebruikt worden voor plannings en evaluatiedoeleinden.

  Meer informatie over deze en de andere nieuwe diensten op dit gebied kan gevonden worden op:

  http://werkinuitvoering.kennisnet.nl/websitemaker

  BeantwoordenVerwijderen