22 september 2006

Kennisnet en syndicatie

De laatste tijd heb ik in een aantal berichten nogal reclame gemaakt voor diverse Kennisnet producten. Er waren al mensen die me vroegen of Kennisnet me als een soort van Robert Scoble als "corporate blogger" in dienst had genomen. Niets is minder waar. Als blijk van m'n onafhankelijkheid hier dan maar weer een nuchtere blik op de werkelijkheid (zoals ik hem waarneem).
Gisteren werd op de ROC-i-conferentie een nieuwe dienst gelanceerd: Edurep. Daar is veel in geinvesteerd en je zou dan ook verwachten dat er nu geoogst gaat worden.
Dus vandaag eerst op de Kennisnet site gekeken of het nieuws er al staat: nee.
Vervolgens de dagelijkse podcast afgewacht om te horen of ze daar misschien met de primeur zouden komen: nee.
Maar Kennisnet heeft toch ook RSS feeds? Ja, maar die worden niet gevuld met nieuwe content van de site zelf, maar aangeleverd door Novum. Als er iets nieuws wordt toegevoegd aan de Kennisnetportal dan kom je er eigenlijk alleen maar achter door heel veel pagina's aan te klikken.
Davindi dan? Helaas, als ik zoek op edurep krijg ik als antwoord: "wil je misschien zoeken op reduced?" gevolgd door de melding: "Je hebt geen zoekwoord of geen geldige zoekwoorden ingevuld. Geef andere, betere zoekwoorden op." Direct daaronder de link: waarom davindi (da's eigenlijk humor)
Toch heeft Kennisnet een apart subdomein http://syndicatie.kennisnet.nl/ waar precies wordt uitgelegd wat syndicatie is en wat je ermee kan. Er wordt een aantal feeds aangeboden en daar heb ik me keurig op geabonneerd. Nu kan ik ook zien hoeveel anderen (via) Bloglines de diverse Kennisnet feeds hebben opgenomen. Het getal dat daar staat durf ik hier bijna niet te noemen.... 5
Hoe is het toch mogelijk dat zo'n organisatie als Kennisnet dit zo laat lopen?

1 opmerking:

  1. http://www.kennisnet.nl/nieuwsportal/bve/kennisnet_lanceert_nieuwe_dienst.html

    BeantwoordenVerwijderen