08 oktober 2006

You ain't seen nothing yet!

Werken met een smartboard mag dan steeds normaler worden, kijk eens naar de software die hier gebruikt wordt! Deze man tekent een simpel karretje op een helling en laat dan met één druk op de knop zien wat zwaartekracht is en wat het effect is als de as niet precies in het midden zit.
Iedereen wil graag jong blijven. Eigenlijk wil ik alleen maar (veel) ouder worden om mee te maken wat de toekomst nog allemaal voor ons in petto heeft!

7 opmerkingen:

  1. Ja, GEWELDIG he? Ik kwam hem tegen in Science & Technology, een categorie waar ik toch al veel in rondkijk, maar deze video is zeer indrukwekkend.

    Zullen we dan maar de komende 100 jaar lekker blijven bloggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een bord met dit soort mogelijkheden kende ik nog niet. Erg aardig, dat zeker. Maar de student kan er nog steeds alleen maar naar kijken en heeft zelf geen mogelijkheden tot interactie. Vandaar dat ik wat meer gecharmeerd ben van de physlets zoals Walter Fendt er verschillende heeft gemaakt. Je kunt er zelf mee experimenteren door het instellen van een aantal parameters. Het zet aan tot activiteiten en het zelflerend vermogen van de student wordt hiermee bevorderd. Ik heb al eens ergens lesbrieven met opdrachten gezien waar je met behulp van dit soort activerend materiaal als onderzoeker aan de slag moest. En jouw laatste wens is mij uit het hart gegrepen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jee... ik ben al blij met een WHITEBOARD/PC/BEAMER (wat al een soort luxe is!) en zou ook best een SMARTBOARD willen maar dit... is geweldig! Gaaf!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Ben: maar je kunt hier de studenten/leerlingen toch ook mee aan de slag laten gaan? Als ik het filmpje goed begrijp is dit 'slechts' een softwaretool die tekeningen in simulaties kan omzetten. Door dat te combineren met een Smartboard (of Tablet PC) maak je het 'tekenen' een stuk natuurlijker omdat je geen muis maar een pen gebruikt.

    Ik heb een jaar lang met een smartboard practicumlessen gegeven en het is absoluut 1000 keer prettiger (en beter voor je rug) dan steeds die muis op de tafel te moeten gebruiken.
    Het zou van mij een standaard-vervanging van het projectiescherm bij de beamer mogen worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit had ik nog niet eerder gezien en ik vind het KEWL!

    En respect voor je wens om te leven! Mooie drijfveer :-)

    Edwin

    BeantwoordenVerwijderen
  6. @ Pierre
    Het omzetten van tekeningen naar simulaties zal er nog niet mee gaan. Maar als je echt problemen hebt met het muizen, dan kun je er ook voor kiezen om een grafisch teken tablet te nemen.

    Dit is een kleine investering en je moet er even aan wennen, maar hierdoor heb je wel het voordeel van navigeren mbv een pen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Beetje late reactie - ik kwam dit pas tegen na het lezen van de VIVES dec 2006...

    De gebruikte software is ontwikkeld voor de tablet-PC en heet Magic Paper.

    http://icampus.mit.edu/MagicPaper/

    BeantwoordenVerwijderen