12 december 2006

Kan ik Trouw nog geloven?

OntrouwVroeger lazen we thuis het dagblad Trouw. Mijn ouders waren gelovige mensen en ik ben Trouw daardoor altijd blijven zien als een "gelovige krant". Maar misschien ben ik wel te goedgelovig? Op 2 december stond er een bericht in Trouw dat ze een tijd in de ban waren gedaan door Google, zonder daarvan op de hoogte te zijn gesteld. Dit in verband met het plaatsen van verborgen tekst op pagina's, iets waar Google terecht absoluut niet van houdt.
Matt Cutts van Google meldt op zijn weblog hun versie van het verhaal. Ten eerste toont hij de broncode zodat je precies kunt zien wat Trouw deed, maar hij publiceert ook de brief die Google dus wel degelijk, notabene in het Nederlands, naar Trouw gestuurd heeft.
Moet ik nu aan alles gaan twijfelen in deze wereld, of is een beetje ontrouw hier gerechtvaardigd?
Lees ook dit bericht op Usarchy.com

3 opmerkingen:

 1. Keurig, zoals Google Trouw waarschuwde.
  Het getuigt er van dat er een enorme verbetering is gekomen in de manier waarop Google zijn klanten behandelt. Een goeie ontwikkeling. Chapeau!

  Wat Trouw betreft ... Tja ... Er is er maar één die daarin de juiste beslissing kan nemen. Dat ben jij zelf :-)


  P.S. Wist je dat de link onder "Audiocomment" kapot is? Als je er op klikt beland je bij "The page you are looking for is no longer here. Also? We don't know where it is. You could try searching for it: ..."

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een kleine nuance: Google heeft Trouw weliswaar geprobeerd te mailen, maar de adressen waarop dat gedaan werd, bestonden niet. Trouw heeft dus nooit mail gehad.
  Hieraan zijn beide bedrijven schuldig. Google had de "bounce" afvangen en kunnen zoeken naar een ander adres. Trouw had beide adressen gewoon moeten hebben, support@ en vooral webmaster@domein.nl zouden moeten werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ruben,
  Fijn dat je reageert en deze nuance aanbrengt. Uit welke bronnen put jij als je zegt dat die adressen bij Trouw niet bestonden? Die informatie heb ik gemist. Is het bericht inderdaad onbestelbaar retour gekomen bij Google? Ook dat heb ik nergens gelezen, maar een mens kan niet alles lezen....
  Maar terecht zeg je aan het eind dat iedereen die een domein beheert in ieder geval een catch all zou moeten instellen voor alle adressen die niet gespecificeerd zijn!
  Bedankt voor je bijdrage!

  BeantwoordenVerwijderen