13 mei 2007

Voor iedereen die (nog) geen RSS gebruikt

Niet iedereen is even bedreven in het gebruik van RSS feeds, terwijl dat wat mij betreft toch dé manier is om weblogs te volgen.
Regelmatig vertellen mensen mij dat ze "af en toe" mijn weblog bezoeken. Ten eerste weet je dan nooit of je alle berichten wel meekrijgt, tenzij je helemaal doorscrollt naar het bericht dat je als laatste gelezen hebt en ten tweede is dat ook omslachtig én helemaal niet nodig!
Je kunt je namelijk makkelijk abonneren op de RSS feed (rechtsklikken op de link en plakken in je RSS lezer).
Als je dat toch te omslachtig vind kun je er nu ook voor kiezen om al mijn berichten via e-mail te ontvangen in je mailbox. Vul je e-mail adres hieronder in en je krijgt een mailtje dat je moet bevestigen. Vanaf dat moment komen alle bijdragen van mij automatisch via e-mail bij je binnen. Opzeggen gaat even makkelijk via een link in het mailtje dat je ontvangt.
Je e-mail adres:
Twee weken geleden nog zocht ik naar een dergelijke tool voor het weblog van m'n dochter en kwam toen terecht bij R-mail, maar een bericht van Pierre Gorissen attendeerde mij erop dat deze optie ook geboden wordt door FeedBurner, die ook mijn feeds regelt. Waarschijnlijk zeker zo betrouwbaar en makkelijk voor mij omdat ik nu kan zien hoeveel mensen van deze mogelijkheid gebruik maken!
Zodra ik weer wat tijd heb moet ik weer eens kritisch naar de sidebar van m'n weblog kijken en deze optie daar een plekje geven. Nu eerst maar even via dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten