08 juni 2007

Twitteren vanaf je Skype account

Even snel een berichtje, niet erg uitgebreid, want weinig tijd*)
Op document-dot-write (hoeveel van jullie zijn geabonneerd op Duitstalige weblogs:-) lees ik dat het mogelijk is om vanaf je Skype account berichten naar Twitter te sturen en terug te krijgen. Het werkt via een zogenaamd Skype bot, dat ergens op een site in Japan staat. Je moet vanuit Skype dan wel je Twitternaam en wachtwoord doorgeven. Tja, da's een kwestie van vertrouwen, toch altijd lastig...
Meer informatie vind je op pacificIT en op Disruptive Conversations.

Als iemand wél de tijd (en het lef) heeft om dit uit te proberen hoor ik dat heel graag!

*) Het worden 2 drukke weken voor me:
Morgen een vriend verhuizen, maandag in Zoetermeer, woensdag in Den Bosch, donderdag in Utrecht, van vrijdag t/m dinsdag in Praag, de woensdag daarop weer in Utrecht en de vrijdag daarop naar Kerkrade. Voor de meeste zaken moet ik nog het nodige voorbereiden, dus als het hier wat rustiger wordt weet je waar dat door komt!

3 opmerkingen:

 1. Willem, ik heb er van de week even naar gekeken, maar toen gaf de bot niet thuis. Net weer even geprobeerd, maar opnieuw niets van leven.

  Daarnaast verwacht ik eerlijk gezegd niet zoveel toegevoegde waarde. Ik vergelijk het maar met fotograferen met een mobiele telefoon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Marc
  Vreemd, want bij mij werkt het perfect. Ik zie de toegevoegde waarde wel degelijk,want het betekent dat je maar één ding open hebt staan (Skype) waarmee je én kunt Skypen én privé kunt chatten én kunt twitteren. Ook de tweets van anderen komen keurig in je Skype chatbox binnen. Dus geen twitteroo of twitteriffic meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I am glad you liked my post about the skype2twitter service... ;-)

  And I am really glad you did understand German... I had to use Babelfish to understand what you did write.

  Cheers, Markus

  BeantwoordenVerwijderen