05 juni 2007

Welk digibord?

Het oude schoolbord heeft zijn beste tijd gehad. Het digibord (verkort voor digi-taal school-bord) is de multifunctionele opvolger. Maar er zijn veel merken, veel technieken, veel verschillen.
"Wij van digibord.nl zijn volledig onafhankelijk en wijzen u de weg in het land der digiborden. Naast deze website vol informatie verzorgen wij presentaties en workshops over deze materie. Ook kunt u ons inhuren om het gehele keuzetraject te begeleiden."

Tot zover de tekst van de startpagina van welkdigibord.nl.
Het is een initiatief van een leerkracht "die al 22 jaar in het onderwijs zit en zich vanaf dag 1 bezig houdt met ict op school (in 1985 begonnen met de Commodore 64 in de klas)." *)

Ik geloof zeker dat deze site in een vraag voorziet, maar vraag me toch af hoe onafhankelijk dit kan zijn. Presentaties worden gratis aangeboden. Dat moet toch ergens door betaald worden? Mijn inschatting is dat er een bepaald merk gebruikt wordt bij de gratis presentatie in de hoop dat die ook aangeschaft zal worden. Ook is niet van alle leveranciers informatie beschikbaar omdat die leveranciers moeten betalen voor een link vanaf de site.
Maar ik wens de initiatiefnemer veel succes! Ik hou van mensen die hun nek uitsteken en initiatieven nemen. Laten we wel wezen: het is gewoon geweldig leuk om met een digitaal bord te werken. Als je dat enthousiasme op een goede manier weet over te brengen mag je daar van mij een prima boterham mee verdienen!!

*) Zelf begon ik in 1981 met de ZX81 :-)

1 opmerking:

 1. Een reactie van welkdigibord.nl:
  Slechts 1 presentatie (Digibord in de klas) is gratis. Dat noemen we een "lokkertje". Voor de anderen moet betaald worden, evenals voor advertenties of links van dealers. Tja, onze onafhankelijkheid zullen we moeten bewijzen. Maar bestudeer de site maar: we zijn neutraal ! Sterker nog, dat is ons belangrijkste bestaansrecht ! Verkopers/vertegenwoordigers van digiborden zijn er al genoeg.
  Met vriendelijke groeten,

  Arjen van der Lely
  www.welkdigibord.nl

  BeantwoordenVerwijderen