26 augustus 2007

Iedereen naar de overkant

Een spel dat in Japan gebruikt wordt om het analytisch vermogen van aankomend IT'ers te testen. Dat is wat ik toegestuurd kreeg door m'n dochter met daarbij de melding dat het haar de eerste keer gelukt was in 6,5 minuut en de 2e keer in 1,5 minuut. Volgens mij is zij beter dan ik!
Het grappige was dat ik het toegestuurd kreeg in een Excel document, en dat had ik nog nooit eerder gezien. Natuurlijk wilde ik het flash bestand graag uit het excel bestand destilleren, maar had geen idee hoe dat zou moeten.

Gelukkig heb ik daar een persoonlijke hulplijn voor die het ook niet gelijk wist, maar het wel voor me uitgezocht heeft!
Dus kan ik jullie nu toch een spel aanbieden waarme je je analytisch vermogen kunt testen. Het is een flash game van 600 KB dus ik heb hem even in een aparte pagina gezet.
Klik hier om het spel te spelen.

Dit zijn de spelregels:
1. Er kunnen maar 2 personen tegelijk op het vlot.
2. Vader kan niet met een van zijn dochters zijn zonder dat de moeder in de buurt is.
3. Moeder kan niet met een van haar zoons zijn zonder dat de vader in de buurt is.
4. De gevangene kan niet alleen zijn met een lid van de familie.
5. Alleen de politie agent en de ouders kunnen het vlot bedienen.

1 opmerking:

  1. Leuk! Al vrees ik dat er geen briljante IT-medewerker aan mij verloren gegaan is...

    Iets anders: Willem, zou je mij een mailtje kunnen sturen op jpkeulen at gmail.com? Ik zou graag over je weblog schrijven in het tijdschrift waar ik voor werk, en wil je enkele vragen stellen... Graag hoor ik van je!

    BeantwoordenVerwijderen