20 september 2007

Presentations 2 Go

Vandaag was ik bij de halfjaarlijkse conferentie van ROC-i-partners, dit keer gehouden bij ROC Aventus in Apeldoorn. Wat een geweldig mooi nieuw gebouw hebben ze daar gekregen!
Zie voor een goed verslag over deze dag ook vooral het weblog van Wilfred Rubens.
Omdat ik zelf een (deel)presentatie moest mocht geven kon ik niet naar de workshop van de Universiteit van Wageningen over Video.
Tijdens de lunch werd ik echter in contact gebracht met Michaël (hoofd ICTO) en Oscar (Innovation and R&D) van de WUR en de rest van de middag hebben we besteed met het uitwisselen van heel veel informatie en ervaringen. Heb dus 2 workshoprondes gespijbeld en op de gang doorgebracht. Zij namen alle tijd om mij hun mooie pakket "Presentations2Go" te demonstreren en ik heb hen de mogelijkheden van o.a. Vcasmo, Zentation, Operator11, Kyte.tv en Ustream laten zien. ook zoiets als Slideshare was nieuw voor ze.
Met Presentations2Go kun je heel makkelijk een live video opname koppelen aan een presentatie en dat samen streamen naar internet.
"Dat wil dan wel eens in de praktijk zien" dus hebben we in een paar minuten tijd midden in de hal bij Aventus even snel een opname gemaakt met behulp van Presentations2Go.
Het resultaat kun je hier zien. (Ik wist zo snel niet wat anders te verzinnen en loop de laatste tijd altijd met 2 kurken op zak)

Zij bieden hun product nu in verschillende versies te koop aan en ik kan me voorstellen dat instellingen die presentaties beschikbaar willen stellen hiermee uit de voeten kunnen. Er zitten nog wat dingen in die voor verbetering vatbaar zijn, zoals ondersteuning voor Firefox, maar je kunt nu voor relatief weinig geld mooie dingen doen.

Als je wilt weten wat ik bedoel, kijk dan op WUR TV
Wat je daar ziet is allemaal met Presentations2Go gemaakt!
Vreemd genoeg hebben ze wel een folder met informatie, maar nog geen ondersteunende website. Technisch gedreven noemen we dat...
UPDATE:
Inmiddels is er ook een website beschikbaar met meer informatie over dit pakket:
www.presentations2go.eu

1 opmerking:

  1. Hoi Willem, ik kijk ook terug op een zeer leuke en informatieve dag. Speciaal voor jou hebben we nog een website gemaakt waar wat meer informatie is terug te vinden: www.presentations2go.eu
    Ik ga vanmiddag maar eens doorbrengen met het onderzoeken van de leuke tools die je ons hebt laten zien.

    BeantwoordenVerwijderen