16 september 2007

Waar is de leraar?

"Hoe kijken docenten zelf naar hun vak en wat merken zij van het veelbesproken lerarentekort? ZEMBLA filmde voor en na de zomervakantie de dagelijkse schoolpraktijk op twee ‘gewone’ scholen in het voortgezet onderwijs. Duidelijk wordt dat leraren veel meer taken hebben dan alleen lesgeven. Een deel daarvan wordt ervaren als ‘krenten in de pap’. Een andere deel wordt duidelijk als ‘corvee’ gezien." (bron)

Een dag na de trieste vertoning van Rondom Tien laat Zembla zien dat er wel degelijk een goed programma te maken is over (de huidige stand van zaken in) het onderwijs.
Ik wil niet zeggen dat ik het met alle uitspraken eens was, er was in ieder geval sprake van een gedegen aanpak met een goed stukje research en dat alles strak gemonteerd.

Heel sterk vond ik dat ook leerlingen de camera in handen kregen en daarmee de klas ingingen om te filmen. "Als wij met de camera binnenkomen gebeurt er 2 X zoveel als anders".

Ook aan de Zembla site is een forum gekoppeld, maar helaas kan er nog niet gereageerd worden op de laatste uitzending. Dat is dan weer een punt voor de NCRV waarbij dat wel kan.

Hopelijk komt de Zembla aflevering terecht bij uitzending gemist zodat iedereen die deze alsnog wil zien daar terecht kan. Ik heb hem voor de zekerheid maar opgenomen...

1 opmerking:

  1. Na de uitzending van Rondom Tien stonden mijn tenen uiterst krom.
    Maar gelukkig,na het kijken naar Zembla, zijn ze weer zo goed als rechtgetrokken!

    Ik ben geen Zembla-fan, maar vergeleken met de eenzijdige 'journalistieke' grabbeluitzending van Rondom 10, was het een verademing.

    BeantwoordenVerwijderen