28 februari 2008

Google Sites is er!

In oktober 2006 nam Google Jotspot over, een site waar je makkelijk wiki's kon maken. Vanaf dat moment zat iedereen zich af te vragen hoe lang het zou duren voordat Google zelf de mogelijkheid om te werken met wiki's zou gaan aanbieden.
Nu is het dan zover, maar alleen voor mensen die gebruik kunnen maken van Google Apps.
De naam die Google gekozen heeft is: Google Sites.
Ik ben er even mee aan het stoeien geweest en het ziet er heel intuïtief uit allemaal. Helaas heb ik te weinig tijd om er nu dieper in te duiken. Natuurlijk werkt een en ander mooi samen met Google Documents, Kalender en ga maar door!
Mocht je zelf dingen willen uitproberen, dan kan dat op de Google Site die ik heb aangemaakt. Ik realiseerde me namelijk opeens dat ik een tijd geleden Google Apps heb aangevraagd waar ik tot nu toe niets mee doe op een domein dat ik nog heb. (Toch maar weer oppakken?)
Dus, als je wilt testen op mijn zandbak, stuur me dan een mailtje en ik geef je de nodige rechten op mijn Google wiki!
Google heeft zelf een aantal voorbeelden van mogelijkheden neergezet, zoals deze van Mrs. Richau's Classroom. Dat geeft een leuk beeld van wat er allemaal mogelijk is...

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem, heb gelijk even gecheckt bij je! Overigens mooie domeinnaam www.easy2do.nl!

  Ik moet wel even wennen want ik had meer een wikistijl-achtig iets verwacht, maar alles bij elkaar beloofd 'sites' wel veel, dus ik ga het uittesten.

  Heb overigens voor het posten van mijn eigen bericht eerst even bij jouw gekeken, meestal heb jij al een artikel over dit soort nieuwigheden, en onze posts liepen nog geen 10 minuten uit elkaar!
  Anyway, bedankt voor je 'testomgeving'!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het woord 'wiki' valt nergens. Sterk van Google.
  Is namelijk volstrekt onbelangrijk dat er een wiki onder zit.

  BeantwoordenVerwijderen