26 februari 2008

Powerpoint bestanden comprimeren

Vandaag heeft Giveaway of the Day een mooi stukje software in de aanbieding: PPTminimizer.
Het doet precies wat het belooft. Het maakt je Powerpoint bestanden een heel stuk kleiner met behoud van alle functionaliteit.
Zo kon ik een Powerpoint presentatie van meer dan 5 MB terugbrengen naar nog geen 1 MB, waarmee deze nu makkelijk op een usb stick past. Ook wanneer je gewend bent Powerpoint bestanden per e-mail te versturen scheelt dit je (schijf)ruimte!
Giveaway of the Day

3 opmerkingen:

 1. "Zo kon ik een Powerpoint presentatie van meer dan 5 MB terugbrengen naar nog geen 1 MB, waarmee deze nu makkelijk op een usb stick past."

  bedoel je floppy?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg handig, Willem. Dank voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op zich een indrukwekkende compressie (dat krijg ik op OS X met de ingebouwde zipper en met Stuffit niet voor elkaar heb ik net even getest), maar 5 MB ... dat kun je toch tegenwoordig overal probleemloos op kwijt!? (Gmail, LiveDrive, Scribd, Slideshare) Zelfs op mijn allereerste usb-stick van 64 MB zou ik er daar wel een heel stel van mee kunnen nemen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen