07 februari 2008

Surf(in)space

De term "lullen in de ruimte" kennen we natuurlijk, maar nu kunnen we ook surfen in de ruimte. Beetje flauw om deze vergelijking te maken natuurlijk, maar eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat Surf de nieuwe Surfspace toch echt wat te vroeg publiek gemaakt heeft!
Er staat nu al heel veel informatie, daar niet van, maar ik vraag me af hoe het zal zijn als we een half jaar verder zijn en dit echt door iedereen gevuld gaat worden zoals de bedoeling is. Omdat bezoekers uitdrukkelijk gevraagd wordt eventuele fouten te melden heb ik dat geprobeerd via het reactieformulier op deze pagina. Daar staat bij aangekondigde Conferentie Onderwijs & ICT namelijk een verkeerde datum. Het eerste wat me opviel is dat de "URL van persoonlijke weblog of website" een verplicht veld is!!! Maar ook al vulde ik daar het juiste domein in, dan nog kreeg ik bovenstaande foutmelding en kon ik de reactie niet versturen.
Uiteindelijk heb ik dat maar (oldskool) via een mailtje gedaan en kreeg als reactie: "Dank voor je feedback, het ligt inmiddels bij onze IT-partner die het gaat oplossen en veld zal niet meer verplicht zijn."
Dat was vanmorgen om 11 uur, maar de lijntjes naar de IT-partner van Surf zijn kennelijk niet zo kort dat soort fouten (die je toch niet meer mag tegenkomen als je live gaat) er snel worden uitgehaald!
Dan de RSS feeds.
Op veel pagina's kom je die term tegen, maar dan blijkt het om een selectie van de redactie te gaan van andere feeds die ze via delicious verzamelen. Surfspace zelf biedt nog geen RSS feeds!
Als je in het zoekvenster zoekt op RSS feeds valt me nog iets anders op. Je krijgt zoekresultaten terug van heel veel Surf pagina's, maar niet die van surfspace zelf?
Uiteindelijk vind ik op de Help pagina de volgende tekst:
"Heeft SURFspace ook een RSS feed? Een RSS feed komt binnenkort."
Daar staan nog meer (komische?) helpteksten:
Hoe kan ik achteraf mijn bijdrage wijzigen?
Wil je achteraf iets wijzigen in je bijdrage, neem dan contact op met de redactie.
Ik krijg geen melding dat het artikel geplaatst is
Dan is het artikel nog niet geplaatst. Check nogmaals of alle verplichte velden ingevuld zijn.
Hoe kan ik mij aanmelden en afmelden voor de nieuwsbrief?
Je kunt je zelf eenvoudig aanmelden voor de nieuwsbrief. Voor afmelden, mail de centrale redactie.
Dus geen selfservice mogelijkheid voor je eigen gegevens zoals je tegenwoordig toch eigenlijk overal tegenkomt! Iets dat je plaatst kun je niet meer bewerken.
Met alle respect voor alle energie die deze Surfspace gekost heeft, het spijt me echt te moeten zeggen, maar een en ander valt mij zwaar tegen!

3 opmerkingen:

  1. Daar gaat de zin: Ik blog dus ik besta.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What can I say? Te vroeg de lucht in? Nee, veel te laat! We zitten hier al maanden / jaren te wachten op een interactief (web 2.0) platform.
    [en nu ga ik toch even mijn hart luchten...] Helaas lag de keuze voor het achterliggende platform vast. En dat platform is helemaal niet geschikt. En daar moest dus weer van alles bijgeklooid worden door een ICT partner... (die blijkbaar niet errug capabel is).
    Mijn conclusie (en die heb ik bij SURF al meerdere malen geventileerd): kies nu niet voor MS Sharepoint.... Men had bijvoorbeeld ook met Wordpress Multi User oid aan de gang kunnen gaan..... Jammer... Gemiste kans.

    BeantwoordenVerwijderen