08 april 2008

Didactiek en ICT Congres

Vandaag was ik op Didactiek en ICT Congres in Ede. Vooral gericht op PO en VO maar omdat ik toch in de buurt was leek het me aardig om even langs te gaan.
300 bezoekers, waarvan 90% uit het basisonderwijs en 10% uit het VO. (Door de 1040 uur norm mag bijna geen VO docent meer de school uit voor zoiets?) MBO collega's ben ik niet tegengekomen. Op de informatiemarkt natuurlijk veel electronische borden aanbieders. Noordhoff Uitgevers stond er ook dus dacht ik daar even de Atlas van het Onderwijs te kunnen inzien, maar helaas.
(Gelukkig lag het bestelde exemplaar er toen ik thuiskwam dus heb ik vanavond even lekker kunnen bladeren)
Een perfecte organisatie met overal vriendelijke mensen om je de weg te wijzen. Wim Illem van ESS was zo vriendelijk om mij een kijkje in de keuken te gunnen en liet me het programma zien dat ze gebruiken voor de planning van zo'n congres. Alles staat erin: de sprekers, de zalen, de deelnemers, de keuzes die zij gemaakt hebben en ga zo maar door. Ook de badges worden automatisch vanuit het programma afgedrukt. Indrukwekkend allemaal!
Ik volgde de workshop: Op zoek naar didactische Powertools en omdat ze begonnen met een uitleg over streaming heb ik gelijk m'n webcam gepakt en 10 minuten van de sessie naar Youtube gestuurd. Het beeld is slecht maar de geluidskwaliteit verrassend goed! Heel leuk om te zien hoe zij Powerpoint (willen) inzetten met kinderen uit het basisonderwijs. Jammer genoeg stelden ze de presentatie niet beschikbaar.
Daarna nog een presentatie Wintoets van Allard Bijlsma die zoals altijd weer een enthousiast verhaal neerzette. Dat programma blijft ook maar meer mogelijkheden krijgen! Leuk dat hij zich hiermee nu ook richt op gebruik in basisscholen...
Er waren geen actieve bloggers volgens mij. John van Dongen liep rond, maar moest eerder weg en Harry Dubois was druk met z'n eigen stand. Leuk om eindelijk eens mensen van ROCnieuws.nl te treffen!
Al met al een heel ander evenement dan de conferentie in Maastricht, maar wel leuk om te zien.

1 opmerking:

  1. Hallo Willem,

    Ik hoop dat zowel Harry als ik wel als actieve bloggers gezien zullen blijven worden... ;)

    Ik heb heel wat afgelopen op het congres, weer veel geleerd en weer een flink aantal mensen ontmoet. Ik zal op m`n weblog in ieder geval nog terugkomen op de Keynote speaker van het Congres: Theo Bastiaens. Hij liet ons heerlijk in de spiegel kijken en heeft mij in ieder geval een aantal suggesties aan de hand gedaan die ik zeker zal kunnen gebruiken in m`n dagelijkse werk.

    BeantwoordenVerwijderen