09 april 2008

Nu ook lange foto's bij Flickr

"Video on Flickr grew out of the idea of “long photos” and as such, we’ve implemented what might seem like an arbitrary limit of playing back the first 90 seconds of a video. 90 seconds?" (bron)

Vanaf gisteren is het dan zo ver: Flickr biedt vanaf nu ook de mogelijkheid om video te uploaden! Lees ook het uitgebreide bericht bij Pierre Gorissen hierover.

Natuurlijk heb ik het ook uitgeprobeerd, maar bij het uploaden van het eerste filmpje ging het bij mij al fout. Ik vraag me nadat het me wel gelukt is om er wat te plaatsen wel af of ik dit vaak zal gaan gebruiken. Er zijn al zoveel plekken waar je video kunt plaatsen en ik heb niet het gevoel dat Flickr echt iets toevoegt. De limiet van 90 seconden film vind ik echt veel te krap. Natuurlijk hoeven veel filmpjes niet langer te duren, maar het wordt krampachtig als je veel materiaal precies naar die 90 seconden toe moet gaan monteren. Wat dat betreft kun je het vergelijken met de 140 tekens die je bij twitter kwijt kunt, oftewel: microvlogging?
Picasa biedt al veel langer de mogelijkheid om naast foto's ook video te plaatsen, maar hoeveel mensen maken daar gebruik van? En wat wordt de volgende keus, audio?

Ik denk dat ik Flickr toch maar houd voor m'n foto's en Youtube/Dailymotion/Blip.tv voor m'n bewegende beelden. Wat mij betreft is de lang gekoesterde verwachting "Flickr komt met video" hiermee bepaald niet ingelost...

1 opmerking:

  1. Dag Willem,

    Volgens mij zijn ze niet voor vogels, maar voor vleermuizen.

    Met vriendelijke groeten,
    Jan

    BeantwoordenVerwijderen