23 augustus 2008

Je krijgt 12 seconden om wat te zeggen

Op 12seconds.tv krijg je precies 12 seconden de tijd om een korte videoboodschap op te nemen. Dat is natuurlijk heel erg weinig, maar misschien net voldoende voor bijvoorbeeld een mini advertentie.
Lijken 140 karakters bij Twitter al weinig, aan 12 seconden heb je amper genoeg om 3 zinnen uit te spreken. Het dwingt je dus om het kort en krachtig te houden. Daarmee lijkt dit geen applicatie die in het onderwijs veel gebruikt zal gaan worden. Leerkrachten hebben vaak wat meer tijd nodig...
Het leuke is dat het bericht ook automatisch als link op Twitter verschijnt. Klein en krachtig, net als de Asus EeePc en daar lijkt deze tool wel voor gebouwd, want met de webcam van de Asus kun je prima wat opnemen. Het nadeel van zo'n ingebouwde webcam is wel dat ie altijd jouw kant op gericht is en zo nodig hoeft mijn hoofd niet steeds in beeld. Het downloaden van een driver was echter voldoende om ook mijn Traveler videocamera aan de Asus te koppelen en daarmee heb ik nu een heel mooi (conferentie)setje om opnames te maken! Nu eens uitzoeken of ook nog ergens een richtmicrofoontje voor de Asus heb liggen.
Asus met externe webcam
Wil je 12seconds uitproberen? Ik heb nog 9 invites om weg te geven!

3 opmerkingen:

 1. Mag ik een uitnodiging hebben van je alsjeblieft

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  Als je invites nog niet op zijn. dan zou ik het ook wel graag eens proberen. Misschien dat ik binnenkort wel een leuke conferentie heb waar ik deze tool voor kan inzetten.

  Gr,
  Jeroen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier eenzelfde vraag. Wanneer je nog een invite hebt liggen.. graag!

  mijn mailadres: essen2punt0 apelingding gmail punt com.

  BeantwoordenVerwijderen