12 september 2008

Landelijke studiedag Levende Talen

Talen(t) naar de toekomst

Er verandert veel de komende jaren in het taalonderwijs, bijvoorbeeld de koppeling van de eindexamens mvt met de niveaus van het Europees Referentiekader, voor Nederlands zijn er referentieniveaus ontwikkeld en ICT wordt verder ingezet in het talenonderwijs. Als taaldocent wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen en je wilt nieuwe inzichten gebruiken om lessen aantrekkelijker en effectiever te maken. Je wilt je talenten, vakkennis en vakdidactiek koesteren en verrijken.
Tegelijkertijd verwijst de titel naar leerlingen en studenten. Voor hun toekomst is taalvaardigheid van groot belang. Met goed taalonderwijs kunnen alle taalleerders hun talent voor talen ontwikkelen en verfijnen.

De Landelijke Studiedag van Levende Talen is bedoeld voor professionalisering van en door docenten. Talendocenten, uitgevers en beleidsmakers uit het hele land komen samen om elkaar te informeren over lespraktijken en lesideeën. Levende Talen organiseert deze dag in samenwerking met het Expertisecentrum MVT.
Net als voorgaande jaren start de dag met een bekende schrijver en dit jaar is dat Lévi Weemoedt. Vervolgens zijn er over de dag verspreid drie workshoprondes van elk een uur. Tussendoor is er ruim de tijd om de uitgebreide didactische- en uitgeversmarkt te bezoeken, te lunchen en met elkaar van gedachten te wisselen. De theatermaker Kees van der Zwaard zal de dag afsluiten met ''onderwijsheden'' en ook de felbegeerde jaarlijkse onderwijsprijzen uitreiken.

Waarom dit hele verhaal? Omdat ik een van de (maar liefst) 60 workshops verzorg:
Skype gebruiken in de les.
Nu ben ik zelf helemaal geen talendocent, maar het is een zeer interessant programma waarbij er ook voor mij genoeg te halen is. Lijkt me heerlijk om eens een dag rond te lopen tussen mensen die heel concreet en innoverend met hun vak bezig zijn!
Meer informatie vind je op deze pagina waar je je binnenkort ook kunt inschrijven.

1 opmerking:

  1. Die had ik gemist, dank voor de tip. Zal onze taalcoaches (in training) er attent op maken.

    BeantwoordenVerwijderen